Головний тренер Реала прокоментував перемогу в Лізі чемпіонів 2021/22, яка стала для італійця вже 4-ю в кар’єрі наставника.

“У поєдинках плей-офф проти ПСЖ, Челсі та Ман Сіті було багато сумнівів щодо вдалого для нас результату, адже Реал змушений був відігруватися. У фіналі ми зуміли уникнути цього. Так, Ліверпуль більше бив по воротах, але ми впоралися і ніколи не здавалися. Тактично Реал діяв добре.

Це був неймовірний сезон. Я завжди був оптимістом, але не думав, що Реал зможе виграти чемпіонат, Суперкубок Іспанії та Лігу чемпіонів за один рік. Повернення до Мадрида вийшло дуже успішним. Я не думаю про трофеї, які ми виграли, я просто думаю про те, скільки радості ми подарували вболівальникам – це те, що нас надихає.

Це найважчий титул, який я коли-небудь вигравав. Команда продовжувала битися в умовах, коли ніхто не вірив у нашу перемогу. Ми створили чудову атмосферу. Думаю, Реал заслуговує бути чемпіоном. Ключовим моментом у фіналі було не дати атакувальній трійці суперника простору. Ми виграли заслужено, здолавши команду, яка не програвала у багатьох матчах цього сезону.

З Реалом легше вигравати ЛЧ, ніж з іншими командами. На це є багато причин. Вболівальники особливі, клуб особливий, я дуже радий. У роздягальні хороша атмосфера, цю команду легко тренувати.

Я не бачив жодних хвилювань футболістів перед матчем, настільки вони були впевненими в собі. Переживав тільки я. Навіть пішов до свого кабінету, щоб гравці не бачили мене. Вони всі були дуже впевненими у своїх силах. Це важко і ненормально – виграти 8 фіналів поспіль.

Гра Куртуа? Перед фіналом я сказав йому: “Я вивів тебе у фінал. Тепер настав час для тебе виграти його”. І ось що він зробив”, – цитує Анчелотті офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, для 62-річного італійця це вже 4-та перемога в Лізі чемпіонів у тренерській кар’єрі – рекорд турніру. Раніше Карлетто двічі здобував трофей із Міланом (2003, 2007) та Реалом (2014). Ще двічі Анчелотті виграв кубок чемпіонів у статусі гравця.