Колишній форвард «Динамо» Олег Саленко розмірковує про шанси збірної України проти Шотландії.

— Які у нас шанси проти шотландців, враховуючи, що багато наших гравців не мали ігрової практики?

— Я дивився останні матчі збірної. Петраков усе робив правильно за старими мірками – навантажив футболістів, щоб вони грали на втомі. Незабаром до команди приїдуть легіонери. Невідомо, хто в якому стані і чи встигнуть вони зігратися. Але у наших футболістів буде величезне бажання, і ми маємо цим скористатися. А за технічним потенціалом Україна зараз краща за Шотландію, проте з фізики сильніший суперник.

— Яке враження справила Україна без легіонерів у товариських матчах?

— Вони грали на втомі, тим більше, іноземні команди сприймали ці матчі як виставкові. Всі грали спокійно і не було боротьби, тому важко судити. Вся надія, що приїдуть наші легіонери та поведуть за собою команду.

— Хто має стати лідером збірної України у матчі із шотландцями?

— Моя думка, що Ярмоленко, Зінченко та Малиновський, бо багато залежить від середини поля. Зараз непогано виявляє себе молодий та перспективний Мудрик. Це вже тренер вирішуватиме: випускати його у старті або на заміну для посилення гри.

— Кого ви поставили б на лівий фланг: Мудрика чи Циганкова?

— Циганков лише відновився після травми. Я маю сумнів, що його вистачить на всю гру.

— Кого ви бачите на вістрі атаки: Яремчука чи Довбика?

— Поки що бачу Яремчука. Довбик більше пробивний форвард, а з шотландцями груба, фізична сила не пройде, треба буде шукати моменти. Яремчук найбільше підходить на цю роль.

— Як ви відреагували, що Петраков відчепив від збірної Буяльського, Бесєдіна та Гармаша?

— Тут моя думка розходиться з Петраковим. Щодо Бесєдіна та Гармаша питань немає. Бесєдін після травми ще не набрав форми, а позиції Гармаша всі зайняті. Але я не розумію, як можна було відправити Буяльського. Віталій у чудовій формі, креативний гравець, і у грі з Шотландією я взагалі поставив би його в основний склад. Він би своїм креативом міг знайти дірки в обороні шотландців, як це робив у матчі за Динамо. Отже, Петраков здивував мене своїм рішенням.

— Мабуть, Петраков не може знайти позицію Буялі на полі. Замість кого його ставити?

— Схоже, так і є. Але в такому разі його можна випустити на заміну, і він посилить гру. Я, наприклад, випустив би Буяльського, а Циганкова притримав, бо він після травми”, – сказав Саленко.