Анатолій Місюра розповів свої враження від сьогоднішніх рішень клубів УПЛ.

– Насамперед, що скажете за підсумками сьогоднішнього засідання?

– На сьогодні всі клуби УПЛ висловилися за те, що футболу в Україні бути, і він має розвиватися, незважаючи на всі складнощі та труднощі цього моменту. Робоча група розробить певний план, який поставлять на голосування.

Чемпіонат, найімовірніше, пройде в Україні і розпочнеться цього року.

Деякі клуби виступили з аргументами, що грати треба за межами країни.

Їхня позиція теж буде врахована. УПЛ та УАФ все проаналізує. Думаю, найближчим часом буде озвучено рішення, яке задовольнить усі клуби.

– Чи згодні з рішенням більшості – грати УПЛ удома?

– Чорноморець виступав за проведення чемпіонату України. Ми повинні грати вдома, для українського народу, і своєю грою підтримувати ЗСУ та показувати, що ми єдині у всьому.

– Страху грати в Україні немає?

– Сьогодні неможливо говорити про те, що у якомусь українському місті грати безпечно. Ми повинні грати там, де місцева влада буде з цим згодна, і де це буде найменш небезпечно для футболістів і всіх, хто братиме в цьому участь.

Були розмови про західні регіони нашої країни, Київську область. Але завтра щось зміниться, і це може бути вже Одеса, Харків чи Дніпро.

Ми готові грати всюди, де це можливо.

– Чорноморець зумів зберегти свій оновлений склад?

– Легіонери пішли в оренду, а усі українські футболісти на місці. Усі підтримують форму. Хтось тренується у нас на базі, хтось – у Київській чи Львівській області. У будь-якому випадку, коли буде ухвалено остаточне рішення щодо нового сезону, ми зберемося всі разом і готуватимемося до чемпіонату.

– З футболістами у вас повне порозуміння чи були самовідведення?

– Немає футболістів, які не хочуть грати у Чорноморці. Є легіонери, які попросилися грати в інших чемпіонатах, але українці мужньо переносять тяготи та позбавлення воєнного часу.

Із Григорчуком постійно на зв’язку. Сьогодні також розмовляли. Рветься у бій уже зараз.

Тренерський штаб нікуди не їхав. Все на місці. Частина тренерів займається з хлопцями в Одесі, частина – за місцем проживання займається волонтерською діяльністю, допомагає теробороні та ЗСУ.

Загалом Чорноморець активно допомагає нашій країні наблизити перемогу над фашистами.