Наставник Реала Карло Анчелотті на прес-конференції відповів на всі питання про фінал ЛЧ 2021/22 проти Ліверпуля.

“У фіналі 2014 року в Реала були проблеми – кілька гравців отримали травми, але тоді нам вдалося перемогти Атлетіко. Фінал ЛЧ – це остання гра в сезоні, футболісти збираються віддати всі сили.

За рік я пройшов шлях від Евертона до фіналу Ліги чемпіонів із Реалом. Кілька разів думав про це. Знаю, що мене підтримають фанати Евертона, адже Ліверпуль – їхній принциповий суперник. У мене гарні спогади про роботу в цьому клубі.

Приблизно у цей час рік тому я почав спілкуватися з Реалом про можливе повернення. Попри те, що у Мадриді від тебе багато вимагають, ми провели хороший сезон. Реал близький до досягнення максимуму. Зробимо для перемоги все, що в наших силах. Якщо порівнювати цей фінал із матчем 2014 року, то зараз я бачу менше хвилювання, але значно більше досвіду. Та гра в Лісабоні з Атлетіко стала ключем до успіху цієї команди. Втім, мотивація у хлопців залишилася на тому ж рівні.

Знаю, що завтра усі хвилюватимуться. Але, дивлячись на спокій своїх гравців, я отримую велику впевненість. Ми повинні продемонструвати ту гру, що і впродовж сезону. Виграє той, хто покаже свої найкращі якості.

Пам’ятаю всі свої фінали Ліги чемпіонів – і той між Міланом і Ліверпулем у 2005-му теж. Це 5-й фінал для мене, але відчуття, як уперше. Ми повинні бути готовими до всього. Реал зробить усе можливе, але не факт, що цього буде достатньо для перемоги. Інколи у футболі є речі, які ти не можеш контролювати.

Стартовий склад? Я його вже знаю, але поки не можу сказати”, – цитує Анчелотті AS.

Фінал ЛЧ 2021/22 Ліверпуль – Реал Мадрид стартує 28 травня о 22:00 за київським часом.