Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон констатував певний прогрес у діях російської армії та закликав підтримувати Україну у цій війні.

“Я боюся, що путін, ціною великих витрат для себе та російських військових, продовжує прогризати землю на Донбасі. Він продовжує домагатися поступового, повільного, але, боюся, відчутного прогресу, і тому абсолютно необхідно, щоб ми продовжували підтримувати українців у військовому відношенні” , – сказав він в інтерв’ю Bloomberg TV та виступив за постачання Україні реактивних систем залпового вогню.

Джонсон також порівняв путіна з крокодилом: “Як ви можете мати справу з крокодилом, коли він їсть вашу ліву ногу? Цьому хлопцеві зовсім не можна довіряти”.

Раніше Reuters повідомляло, що США сумніваються в доцільності постачання РСЗВ Україні, оскільки у Вашингтоні побоюються, що ЗСУ вдарять по території росії і цим спровокують ескалацію конфлікту. Водночас CNN із посиланням на власні джерела стверджує, що про постачання ракетних систем буде оголошено вже наступного тижня.