Двадцятирічний вінгер Самуель Нонго – перший камерунський легіонер в історії рівненського Вереса.

Футболіст лише на початку жовтня приїхав до Рівного і поки чекає свого шансу дебютувати у футболці червоно-чорних на футбольному полі. Про свою адаптацію у Рівному Самуель Нонго розповів інформаційній службі народного клубу.

– Самуелю, розкажи про рішення переїхати до України – чому обрав Верес?

– Рішення про продовження кар’єри у Рівному далося непросто. Багато думав над цим. Ми дуже багато розмовляли зі спортивним директором клубу Юрієм Габовдою, з головним тренером Олегом Шандруком. Вони розповідали про плани розвитку і розбудови клубу, про інфраструктуру для тренувань і відновлення. Говорили про стиль футболу, в який грає команда. Їхні погляди на ці речі співпали з моїми. Тому я тут і я не розчарований побаченим.

– Розкажи, де оселився у Рівному? Як облаштувався тут?

– Живу на квартирі в одному з нових мікрорайонів. Побут мене повністю влаштовує. Про місто поки нічого сказати не можу, адже багато гуляти вулицями часу поки не мав.

– Чи справдилися твої уявлення про Україну та Рівне? Чи співпали очікування і реальність, з якою зустрівся тут?

– Приємно здивований добротою тутешніх людей. Усі, кого я дотепер зустрічав – були дуже доброзичливими. Мені все подобається.

– Розкажи, як прийняли тебе в команді?

– В команді усі прийняли чудово. Так, поки відчуваю мовний бар’єр у спілкуванні. Триває процес адаптації. Але усе це – тимчасові труднощі. Намагаюся наполегливо працювати на тренуваннях і дуже хочу якнайшвидше зіграти за Верес в офіційному матчі.

– Яке вже враження склав від гри нової команди? Які, на твою думку, турнірні задачі здатна вирішувати ця команда?

– Мені подобається стиль футболу, який від команди вимагає тренерський штаб. Не просто бити м’яча вперед, а будувати осмислену гру зі швидким переходом від оборони в атаку. Вважаю, що Верес зараз посідає значно нижче місце у турнірній таблиті, аніж заслуговує. Ця команда точно здатна на більше, ніж боротьба за виживання.

– Які завдання ставиш перед собою у новому сезоні?

– Звісно, хотілося б приносити команді якомога більше користі на полі. Забивати м’ячі, віддавати передачі.

– Що знаєш про український чемпіонат? Чи стежив раніше за цим турніром?

– Не можу назвати себе знавцем українського футболу. Але, як і всі, чув про Шахтар, Динамо та деякі інші клуби. Зараз цікавлюся нашими суперниками значно більше. Загалом, помітно, що чемпіонат має неабияку інтригу. Це завжди добре, бо викликає більший інтерес вболівальників.