Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував поєдинок юнацького чемпіонату проти донецького «Шахтаря», в якому «біло-сині» зазнали мінімальної поразки – 0:1.

– Була гра тактик, гра нервів. «Шахтар» обрав тактику діяти другим номером, добре захищався, віддав ініціативу. Ми же створювали моменти, володіли перевагою, у них практично не було моментів. Але дальній удар, потім гра на добиванні – й гол, який вирішив долю матчу. Але це футбол, потрібно реалізовувати свої моменти, грати конструктивніше попереду в індивідуальному плані.

– Здалося, що гол було забито з офсайду…

– Так, на мою думку, це чиста помилка асистента арбітра, адже гравець, який зіграв на добиванні, перебував ближче до воріт, ніж наш останній захисник, метри на півтора. Я вважаю, що для матчів такого рівня це неприпустимо. Раніше на наших матчах задіювали VAR, аби арбітри тренувалися – і якби сьогодні був VAR, то гол був би скасований. Але в підсумку маємо негативний для нас результат.

– Обидві команди грали єврокубкові матчі посеред тижня. Це позначилося на перебігу сьогоднішньої гри?

– Ви бачили, що «Шахтар» часто збивав темп, футболісти багато лежали на полі. Але це в жодному разі не давала нам можливості розслабитися. Ми нагнітали темп, вони збивали його, але при цьому наприкінці могли забити ще. Вважаю, що нам вдалося повністю відновитися після матчу в Юнацькій Лізі УЄФА, ми були повністю готові до сьогоднішнього поєдинку, але пропустили прикрий гол після добивання. У Пономаренка на початку гру був чудовий момент, аби вдалося забити, тоді був би зовсім інший малюнок гри, і вона би розвивалася по-іншому.

– У «Динамо» найкраща атака поточного чемпіонату. Що не склалося, аби забити сьогодні?

– Суперник добре перебудовувався, грав у п’ять захисників, перекривав зони, але попри це, ми створювали моменти, доставляли м’яч до штрафного майданчика. Поки Матвій Пономаренко не у своїх найкращих кондиціях, Віталію Лобку бракує ігрової практики, а Владислав Герич, наш найкращий бомбардир на даний момент, на жаль, вилетів через травму. Поки нападники не виконують головне завдання, яке стоїть перед ними, а саме – не забивають голи.

– Попереду ще дві третини чемпіонату. Поразка від «Шахтаря» – не привід опускати руки?

– У жодному разі. У нас тривалий чемпіонат, ще є матч у другому колі. Будемо намагатися перемагати у своїх матчах та сподіватися, що «Шахтар» не зможе виступити без втрат у своїх поєдинках. Це футбол, турнірна дистанція довга. А ця поразка – зайвий привід належним чином налаштуватися на гостьовий поєдинок у другому колі.