“Олександрія” продовжує залишатись в групі лідерів чемпіонату України. Команда Руслана Ротаня виграла сім з дев’яти матчів УПЛ, і двічі зіграла внічию. Такі показники дозволяють “Олександрії” залишатись на другому місці, поступаючись за втраченими очками лише “Динамо”.

УПЛ, 11-й тур.

Олескандрія – Інгулець Петрове 2 : 1.

1 – 0. Безерра – 17.

1 – 1. Пятов – 21.

2 – 1. Мишньов – 29.

Нереалізований пенальті: Філіппов (Олександрія) – 69хв.

Олександрія у разі успіху з Інгульцем могла виходити в одноосібні лідери УПЛ: Полісся напередодні оступилось з Колосом (1:1), а на лідера – Динамо – чекав Шахтар. Однак вже на старті зустрічі господарі ледь не пропустили: Єрмаков кулаками перервав навіс з кутового, а удар Вілівальда з розвороту було заблоковано.

На 17-й хвилині Олександрія вийшла вперед: після подачі зі штрафного з правого флангу Шабанов головою скинув м’яч у воротарський і Безерра, також головою, переправив сферу у сітку, перекинувши через Паламарчука – бразилець перервав свою 7-матчеву безгольову серію.

Не минуло і 5 хвилин, як Інгулець відновив статус-кво: Сидоренко перед штрафним майданчиком був першим на м’ячі після подачі з лівого флангу, удар не вдався, але вийшов гольовий пас ліворуч – П’ятов нічого не вигадуючи в дотик пробив у дальній кут.

На 29-й хвилині господарі вдруге повели в рахунку: після розіграшу стандарту на правому фланзі Кравченко викотив на лінію штрафного по центру і Мишньов стрільнув метрів з 16-ти – м’яч влучив у поперечину і влетів у сітку. Для Дмитра цей гол став першим у складі Олександрії.

Сітало міг знову зрівнювати, але в останню мить в нього вибив м’яч з-під ніг захисник олександрійців. За трохи не пощастило вже П’ятову: Сітало перехопив м’яч в центрі поля, запустив у прорив Сада, той дійшов майже до штрафного і віддав ліворуч на вільного Олександра – 28-річний хавбек пробив впритирку з дальньою стійкою.

Одразу по перерві Козак міг знімати питання щодо переможця пробиваючи низом у кут, який голкіпер Інгульця не контролював – в міліметрах від правої стійки. За мить Паламарчук врятував після спроби Філіппова.

На 58-й хвилині прудкий Безерра втікав на побачення з голкіпером, але пробігши через півполя на останніх метрах програв конкуренцію захиснику, який вибив м’яч з-під ніг бразильця.

На 65-й хвилині в одній з атак Олександрії м’яч влучив у лікоть Мисику й арбітр після перегляду VAR призначив пенальті. До м’яча підійшов Філіппов і… не зумів переграти Паламарчука. Цікаво, що кіпер Інгульця взяв три пенальті у трьох матчах поспіль.

За трохи Калюжний вирізав діагональ на правий фланг на Безерру, той протягнув м’яч і викотив під удар Філіппову в район 11-ти метрів – Паламарчук знову виграв дуель у форварда Олександрії.

В середині тайму Мартинюк завдавав гарматного удару з далекої відстані у лівий кут – Паламарчук дивом встиг виставити ногу і перевести на кутовий. Згодом Джованні увірвався у штрафний і потужно пробив з гострого кута – кіпер петровців перевів на кутовий. Козак правим флангом протягнув м’яч до воріт суперника і прострілив – Кулаков випередив захисників і… не влучив у порожні ворота.

Перемога дозволила Олександрії набрати 26 очок і очолити турнірну таблицю УПЛ. Інгулець з 5-ма пунктами залишається останнім.