Нападник “Роми” Артем Довбик розповів про поради від Андрія Шевченка, свій шлях у новому клубі та реакцію партнерів, які прозвали його “Машина”.

– Героєм вашого дитинства був Андрій Шевченко, який увійшов в історію “Мілана”. Що ви пам’ятаєте про його виступи в Серії А? Він давав якісь поради перед твоїм переходом до “Роми”?

– Звісно, всі в Україні знають, хто такий Андрій Шевченко, бо це найкращий гравець збірної України з футболу, найкращий український футболіст. Він отримував “Золотий м’яч”.

Коли він був тренером, він давав мені деякі поради, коли я був у національній збірній. Після цього я став користуватися ними: бути більш агресивним, сильнішим, голодним у штрафному майданчику

Так, я знаю, що я – перший українець, який грає за “Рому”. Тиск в таких клубах завжди є, я до цього готовий. Найголовніше – команда та головний тренер в мене вірять, кожен мене підтримує. Зустріли мене тут дуже тепло.

Футбол без пресингу – не футбол, тому що тебе постійно потрібно мотивувати, а це адреналін. Під цим тиском буде ще краще грати.

– Чому тебе називають “Машина”?

– Це придумали мої партнери по команді, тому що вони бачать, як я працюю в тренежерному залі. Всі кажуть на мене Beast (“Звір” – прим.) або Machine (“Машина” – прим.). Дуже легко відповісти на це питання.

– “Рома” має давню традицію чудових центрфорвардів – від Батістути до Джеко, Монтелли та Лукаку. Хочеш залишити слід в історії “Роми”, як це зробили вони?

– Так, я розумію, що у “Роми” були такі великі нападники, як Джеко, Лукаку, Батістута. Але це їхній шлях, я хочу бути новим Довбиком. Хочу показати, на що я спроможний та свій найкращий футбол, – сказав Довбик на Ютуб-каналі Серії А.