Головний тренер «Колоса» Олександр Поздєєв прокоментував нічию з «Поліссям» (1:1) в 11-му турі УПЛ.

– Мені здається, важка для нас видалася гра. Для Поправчика нашого (Єгор Поправка – прим.) на фланзі було важко, великий досвід він сьогодні отримав.

Хочеться більше контргри мати проти такого суперника. Мені здається, ми могли трошки більше витиснути в атаці, хоча б чіплятися десь. Там не розрахували, там десь не прийняли. Втрати м’яча були прості – хотілось б їх мінімізувати.

З точки зору результату – ну, заліковий бал на виїзді з командою, яка вважається топ, напевно, по амбіціях, як мінімум – це позитивно. Але завжди хочеться більшого, і нам є над чим працювати.

Хлопцям подякував, звичайно. Вони вже котру гру дуже хочуть перемогти. Народжуємо, скажемо так, цей момент. Іде поки що важко, але, сподіваємося, він наближається до нас.

– У перерві помітили, що після того, як команда покинула межі поля, ви спілкувалися якраз з Поправкою. Що говорили йому?

– Та нічого, там деякі моменти по грі. Підбадьорював, на якийсь тактичний момент сфокусував трошки. Суперник намагався… Вони часто грають діагональними переводами на крайніх хавів своїх, і ми намагалися трошки скоригувати, щоб Поправка не залипав до центральних захисників і намагався цю передачу грати в льот.

Тому що коли ти даєш прийняти і вже зустрічаєш – дуже важко, коли в тебе такі хави, які мають якість, швидкість вибухову. Важко вже протидіяти. Намагалися скоригувати, щоб він пробував трошки краще грати в прийом.

– На чому акцентували увагу перед матчем? Які сильні сторони бачили у «Полісся»? Чи вдалося сьогодні їх нейтралізувати?

– Ми з Імадом перетиналися – це було ще в U-19. Але принципи гри не дуже змінилися. У них завжди був тиск в пріоритеті, пресинг. У них завжди була вимога глибини. Тобто вони намагаються шукати простір за спинами, і ми на це акцентували.

Вони витягують, намагаються пірнати, крайні хави це роблять, інсайди роблять, нападники роблять. Тому на це намагалися акцентувати. Класна гра з точки зору того, що вона змушує працювати на максимальних обертах, і ти зростаєш у таких іграх.

– Ви говорите про максимальні оберти, про інтенсивність. Десь, можливо, це і було ціллю потрійної заміни?

– Звичайно, підтримувати, тому що важко. Ми були не стільки з м’ячем, як нам хочеться в кожній грі. У нас зараз такі ігри, що в нас не так багато м’яча, як хотілося б.

Коли в тебе немає м’яча, потрібно багато роботи робити без м’яча – бігової, силової, втикатися, підтискати, рваної, ривкової. Це велика праця, і це важко. Тому, звичайно, підтримувати темп гри замінами – це як варіант.

– Чим сьогодні відрізнявся в ключових моментах поєдинок з «Шахтарем» минулого туру і сьогоднішній?

– Не знаю. У «Шахтаря» своя специфіка і філософія гри, у «Полісся» на сьогодні трошки інша. Але і там, і там високої якості футболісти в наявності. Для нас це був іспит – і з «Шахтарем», і зараз, «Динамо» буде.

Ми намагаємося бути компактними, організованими, мати уяву, як ми хочемо грати, намагаємося виконувати. Під будь-якого суперника є план на гру. Іноді ігри змушують бути менше з м’ячем, ніж тобі хочеться – як сьогодні або з «Шахтарем». Потрібно вміти грати і в такому випадку, – сказав Поздєєв.