Головний тренер «Чорноморця» Олександр Бабич прокоментував нічию з «Рухом» (1:1) в 11-му турі УПЛ.

– Ми налаштовували хлопців на те, що тут буде дуже важко. В принципі, план на гру спрацював. В 1-му таймі ми більше працювали без м’яча і випустили хлопців, які вміють добре працювати проти м’яча. Не все виходило в атаці, але треба було чекати, терпіти.

За планом мали робити вже потрійну заміну, але пропустили гол. Хлопці, які вийшли, в принципі, свою роботу виконали, забили гол, ще нагнітали, не опускалися дуже низько. Але треба віддати належне молоді «Руха», які теж мріяли про перемогу. тому я вважаю, що в цілому рахунок закономірний.

– Як загалом оціните цей матч для команди? Наскільки вам вдалося перебудувати гру після того, як – власне, ви сказали, що хотіли зробити потрійну заміну ще до пропущеного голу, і досить швидко наступні дві заміни ви зробили.

– По-перше, ми випустили гравців, які вміють і можуть грати з м’ячем. Той же Шпорн – він тільки після травми, ще не готовий грати цілий матч. Той же самий Білошевський. Ну, і Лацабідзе приїхав після збірної.

Тобто всі три гравці вміють грати з м’ячем і люблять грати з м’ячем. Якраз була така тактика, щоб за рахунку 0:0 більше, скажемо так, посадити на контроль м’яча. Вийшло так, що ми зробили заміну, програючи, і потім зробили ще 2 заміни.

Знову ж таки, Янаков добіг – над цим ми працювали-працювали, і нарешті він добіг, закрив дальню стійку і забив дуже яскравий і красивий гол.

Я вдячний всім хлопцям, тому що ми розуміли, я акцент робив на тому, що треба терпіти, треба дисципліновано рухатися, тому що тут буде дуже тяжко в усіх планах.

– Ваша команда глибоко сідала при обороні, неактивно зустрічаючи. Це був також один з планів?

– Перший тайм – так. Ми розуміли, які сильні якості є у футболістів «Руха», розуміли, що їм треба простір, і ми цей простір перекрили.

В принципі, ми дуже ретельно на теорії – навіть, може, трошки забагато – розбирали суперника по молекулах, і всі, в принципі, три взаємодії, які є у «Руха» в атаці, ми намагалися в 1-му таймі перекривати.

– Можна експрес-аналіз пропущеного голу?

– Треба дивитися. Десь недопрацювали. Звичайно, якщо є гол пропущений, то є помилка. По гарячих слідах можу сказати, що там недопрацював наш крайній вінгер з забігаючим гравцем.

Ну, і треба дивитися, був офсайд чи не було. Тому що там такий момент: плечо гравця, який забивав, було за лінією. Як цю лінію намалювали – 15 см чи 5 см – я не бачив, але такий момент дуже цікавий. Треба подивитися.

– Плюс поштовх, можливо, був.

– Треба дивитися. Я перш за все швидко на повторі побачив, що десь трошки сантиметрів 20 корпус був у атакувального гравця. Треба дивитися, які там лінії намалювали і спокійно проаналізувати.

Але помилка була перш за все на нашому лівому фланзі. Цього моменту не було б, якщо би допрацювали до кінця. Те, що я говорив перед матчем – що ми хочемо, щоб ми добігали в атаці, але так само хочемо перш за все, щоб ми добігали, допрацьовували в захисті, – сказав Бабич.