Колишній нападник «Чорноморця» і збірної України Іван Гецко розповів про фінансові умови в одеському клубі під час його виступів за команду в 1990-х роках.

Колишній нападник Чорноморця і збірної України Іван Гецко в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про фінансові умови в одеському клубі в 1990-х роках.

Гецко згадав, як легендарний тренер Віктор Прокопенко запросив його в Чорноморець в 1989 році.

«Прокопенко відправив людей на Закарпаття, щоб мене знайшли. Там вийшла накладка, бо я вже встиг підписати попередній контракт із Шахтарем. Однак Прокопенко сказав: «Це мої проблеми. Я усе вирішу. Тільки дай згоду на перехід до Чорноморця, і все буде добре».

Ексфорвард розповів, що наставник пообіцяв йому квартиру в Одесі.

«В мене на той момент було двоє дітей. Однак головною перевагою була не квартира біля моря, а можливість двічі на рік виїжджати із Чорноморцем за кордон».

Він зізнався, що завдяки поїздкам за кордон можна було заробляти пристойні гроші за рахунок перепродажу імпортних речей.

«На перепродажі різних імпортних речей та продуктів можна було заробити більше, аніж в клубі. З одного виїзду заробляли 2000-3000 рублів, в той час, як в Чорноморці була ставка 400 рублів й один рубль премія за виграш».

Гецко відомий за виступами за Закарпаття, СКА Карпати, одеський Чорноморець, ізраїльський Маккабі з Хайфи, Дніпро, криворізький Кривбас, харківський Металіст і збірну України. Є автором першого голу збірної, він забив історичний м’яч в ворота угорців 29 квітня 1992 року (1:3).

Член символічного Клубу Олега Блохіна (151 гол), автор першого хет-трику в історії чемпіонатів України, єдиний, хто двічі забивав чотири м’ячі в одному матчі чемпіонату України.