У рамках матчу-відкриття 11-го туру УПЛ 2024/25 Рух і Чорноморець сильнішого не визначили (1:1).

Українська Прем’єр-ліга. 11-й тур

«Рух» – «Чорноморець» – 1:1

 Квасниця, 53 – Янаков, 83

 Підгурський, 90+4 – Удод, 82, Білошевський, 88

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Холод, Сич, Роман, Слюсар, Федор (Климчук, 71), Пастух (Притула, 71), Карабін, Квасниця (Підгурський, 64), Клайвер (Краснопір, 46).

Запасні: Герета, Михальчук, Товарницький, Слюбик, Плюман, Куніч.

«Чорноморець»: Рудько, Бутко, Удод, Скиба, Кисіль, Жаржу (Білошевський, 60), Єрмаков (Лацабідзе, 60), Габелок (Шпорн, 60), Кайо Гомес (Янаков, 67), Петряк (Попов, 74), Хобленко.

Запасні: Аніагбосо, Вічний, Савченко, Васильєв, Сігеєв, Пшеничнюк.

Арбітр: Клим Заброда (Суми).

Стадіон: «Арена-Львів» (м.Львів)

Рух не знав перемог в УПЛ протягом п’яти турів, чотири рази зігравши внічию й програвши львівське дербі. При цьому останній гол з гри підопічні Віталія Пономарьова забили аж у серпні. За такого розкладу команду не влаштовував черговий розділ очок. “Жовто-чорні” у рідних стінах налаштовувались на винос Чорноморця.

Але одна справа – бажати, а інша – робити. У першому таймі моментів майже не було. Винятком став дальній постріл Холод повз праву дев’ятку, і небезпечний крос із замиканням Клайвера (захисники заблокували удар). Ось і вся гострота. Відпочивати команди відправились за нулів на табло.

За хвилину по перерві львів’яни могли й гол пропустити. Хобленко з правого краю штрафного прострілював на 11 метрів, а Петряк пробивав у дотик – втім, Іван спрямував сферу до рук Ледвія. Покарання за марнотратство прилетіло на 54-й хвилині. Федор перевів м’яч Карабіну, той продовжив на хід Сичу, а Олексій викотив передачу на дальню під замикання Квасниці. 1:0!

Олександр Бабич невдовзі провів потрійну заміну. Зокрема, на полі з’явився Янаков, який міг зрівнювати рахунок на 75-й хвилині. Денис пробивав зі стандарту в лівий нижній, однак Ледвій парирував. Рух огризнувся на 79-й подачею Сича – вона зрізалась з ноги й полетіла під ближню стійку, але влучила у каркас воріт!

Зрештою, Чорноморець знову забив у ендшпілі зустрічі. Причому доволі просто. Бутко виконав навіс, а Янаков спокійно переправив його у сітку. 1:1!

Нічия могла бути втрачена на 90-й хвилині внаслідок лонгшоту Сича – втім, Рудько у волейбольному стилі перевів м’яч над поперечкою. У підсумку, фінальний свисток зафіксував шосту поспіль втрату очок з боку Руха.