Колишній наставник Колоса Ярослав Вишняк поділився думками щодо матчу Рома – Динамо у 3-му турі Ліги Європи.

“І Рома, і Динамо виходили на очну зустріч, оглядаючись на свої наступні матчі у чемпіонаті 27 жовтня. У римлян це непроста виїзна гра з Фіорентиною в Серії А, ну а в Динамо – Класичне. Думаю, тренери тримали це в голові. Однак, гадаю, що рішення змінити схему та провести ротацію було ухвалено не лише через наступні матчі команд.

Рома – це вертикальний колектив, який грає довгими передачами. Трійка опорних півзахисників підбирають ці м’ячі та розганяють атаки. Тому рішення Шовковського віддзеркалити цю схему та самим зіграти в три центральні захисники було правильним. Це дозволило нівелювати якості Довбика. Попов за великим рахунком перегравав Артема, у силовій боротьбі не поступався.

Загалом Рома не була готова до того, аби зламувати таку оборону Динамо. Інша річ, що у киян не виходило переходити з оборони в атаку. Було мало контргри. Якби динамівці мали у власному складі свого Довбика, то ця схема могла б принести більші плоди”, – поділився Вишняк в інтерв’ю Українському футболу.

До слова, Рома мінімально обіграла Динамо (1:0), а єдиним голом у зустрічі відзначився Артем Довбик, який реалізував пенальті.