У середу, 23 жовтня, відбулися матчі 3-го туру Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів 2024/25, 3-й тур

Бенфіка – Фейєнорд – 1:3

Голи: Актюркоглу, 66 – Уеда, 12, Міламбо, 33, 90+2

Атлетіко – Лілль – 1:3

Голи: Альварес, 8 – Жегрова, 61, Девід, 74, 89

Зальцбург – Динамо Загреб – 0:2

Голи: Куленовіч, 49, Петковіч, 84

Вилучення: Шлагер, 66 (пряма червона)

Бенфіка програла Фейєнорду. Український голкіпер Анатолій Трубін вийшов у стартовому складі португальської команди, але вже на 12-й хвилині був змушений виймати м’яч із сітки: Уеда обіграв двох захисників і точно пробив у лівий кут воріт. Бенфіка майже одразу могла зрівняти рахунок після розіграшу кутового, проте м’яч влучив у ліву стійку. Уеда мав шанс оформити дубль у середині першого тайму, але гол скасували через порушення правил. Після наступної атаки Фейєнорд все ж таки подвоїв перевагу: Міламбо отримав передачу від Тімбера і відправив м’яч у центр воріт прямо за спину Трубіна.

Після перерви у ворота Анатолія знову потрапив м’яч, проте гол було скасовано через офсайд. І ось на 66-й хвилині Бенфіка також зуміла забити: Актюркоглу перехопив м’яч, який відскочив від спини голкіпера, і вразив ворота по центру воріт! У компенсований час у ворота Трубіна залетів третій мʼяч від Фейєнорда. Бенфіка, незважаючи на свої моменти, не змогла забити більше одного гола.

Атлетіко не реабілітувався за розгром від Бенфіки в минулому турі Ліги чемпіонів, поступившись Ліллю. На 8-й хвилині мадридці повели в рахунку – Альварес опинився на межі штрафного майданчика, пройшов крізь захист суперника та точно пробив у сітку – 1:0! До перерви команди обмінялися моментами, проте рахунок залишився незмінним.

У другому таймі Ліллю вдалося зрівняти рахунок: Жегрова з меж штрафного майданчика пробив у лівий кут воріт. Невдовзі французи вийшли вперед завдяки голу Девіда, а на останній хвилині основного часу відправили третій мʼяч у ворота Атлетіко, забезпечивши для себе впевнену перемогу.

Зальцбург поступився загребському Динамо. До перерви лише господарі мали нагоду для взяття воріт, але реалізувати її не зуміли. Таким чином, команди вирушили до роздягальні за нульової нічиєї.

Відразу після перерви вдалося відкрити рахунок: один із футболістів Динамо Загреб отримав м’яч у штрафному майданчику та вразив сітку воріт. 1:0! На 66-й хвилині гравець Зальцбурга ще і отримав пряму червону картку. Наприкінці зустрічі хорвати подвоїли свою перевагу. Матч завершився поразкою Зальцбурга 0:2.