Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував перший матч проти «Марибора» (1:1) у Юнацькій Лізі УЄФА.

– Складна вийшла сьогодні гра. Короткий аналіз від вас.

– Ви бачили, що хлопці віддали дуже багато сил у цій грі. Ми домінували, але не реалізували свої моменти. В той самий час припустилися помилки у захисті, перетримали м’яч при виході з пресингу, у результаті чого пропустили гол з єдиного удару суперника за обидва тайми. Водночас, наша команда показала досить змістовну та якісну гру, яка повинна була вилитися у нашу перемогу.

– «Динамо» створило багато моментів, але реалізація була слабкою. З чим це пов’язано?

– Як я сказав хлопцям, що м’яч у ворота не йшов, але нам потрібно було забивати. Особливо у першому таймі, коли ми пресингували, активно гра, як наслідок створили багато моментів, але не реалізували їх.

– На старті матчу суперник багато нервував та помилявся, у тому числі через високий пресинг «Динамо». Але потім вони заспокоїлися та стали діяти більш чітко. Можна сказати, що вони пристосувалися до манери гри нашої команди?

– Вони вибрали тактику грати «другим номером» та максимально спростили гру. Суперник використовував звичайні довгі передачі з метою зачепитися за м’яч попереду. Але наші захисники зіграли добре та нівелювали всі ці довгі паси. Треба віддати належне «Марибору» – це добре організована команда з якісними гравцями. Вони непоступливі у боротьбі, проте ми були кращими у цій грі, нам просто не вистачило реалізації моментів.

– У вас, як у старшого тренера «Динамо» U19, ще ніколи не було поразок в основний час матчів плейоф Юнацької Ліги УЄФА. Зараз ця серія продовжилася…

– Ми не дивимося на подібну статистику, ми дивимося на розвиток гравців. Сьогодні для них була емоційна гра, у перерві я попросив їх заспокоїтися. Подібні емоції не дають можливості з холодною головою реалізовувати ті моменти, які ми створюємо. Такі матчі – це великий досвід для наших гравців.

– Попереду гра проти «Шахтаря», потім «Інгулець», після чого матч-відповідь з «Марибором». Як правильно розрахувати свої сили?

– Ми будемо готуватися до всіх матчів у плановому режимі. Зараз повертаємося до Києва та починаємо підготовку до гри з «Шахтарем». Крок за кроком, матч за матчем будемо готуватися до наступного суперника.