Півзахисник “Шахтаря” Артем Бондаренко перед матчем Ліги чемпіонів з “Арсеналом” розповів про свої улюблені європейські команди.

– Гра проти такого статусного суперника, як “Арсенал”, – це можливість проявити себе на європейському рівні. Такі матчі, звичайно, привертають увагу скаутів. Як ви до цього ставитеся?

– Так, в принципі, це ті матчі, про які мрієш із дитинства. Коли дивишся по телевізору на ці команди, важко уявити, що одного разу тут гратимеш – у Лізі чемпіонів у Лондоні. Це взагалі фантастика якась. Починаєш займатися футболом лише заради цього. Як ви сказали, так, це відповідальність, але це справді чудова можливість показати себе і перевірити себе, напевно, на одному полі проти найкращих.

– Колись ви називали “Реал” та “Шахтар” двома клубами, за які ви вболівали у дитинстві. Чи були у вас колись мрії спробувати себе у чемпіонаті Англії? Чи вам імпонує інший чемпіонат?

– “Арсенал” можна сюди третім. Після “Реала” я за них вболіваю. Щодо чемпіонату, я завжди кажу, що мені не важливо який чемпіонат. Хочеться до тренера, який хоче тебе. Якщо ідеї певного тренера підходять та імпонують, то, гадаю, туди слід прагнути.

Мені дуже імпонує англійська погода. Я дивлюся на неї – коли 8 чи 9 місяців дощі. Це стан моєї душі. Мені це подобається.

– Ваші друзі Мудрик та Трубін вже перебралися до європейських клубів. Вони спілкувалися з вами щодо специфіки виступів в інших чемпіонатах? Чи дають якісь поради?

– Говорять, що це зовсім інший рівень, інша футбольна планета, бо на кожен матч збираються повні стадіони. Люди живуть цим, хвилюються. Це трохи інше, але ми всі прагнемо такого, працюємо над цим щодня. Мрія – пограти у чемпіонаті, де футбол – релігія.