Напередодні матчу третього туру Ліги чемпіонів між Арсеналом та Шахтарем, який пройде у Лондоні, авторитетне видання The Athletic опублікувало статтю про 27-річного фулбека канонірів та збірної України Олександра Зінченка.

У матеріалі докладно описано шлях Зінченка — від зірки академії Шахтаря через скандальний перехід до Росії до виступів в АПЛ за Манчестер Сіті та Арсенал.

Журналісти також відзначають громадянську позицію Олександра, який відмовився від спокуси заробити великі гроші на трансфері в Зеніт і вважав за краще виступати саме за збірну України, незважаючи на зусилля росіян залучити його до своєї команди.

Також у статті торкаються обставин відходу Зінченка з Шахтаря, коли клуб поставив йому ультиматум про продовження контракту, що зрештою і призвело до його спірного від’їзду до Росії.

На завершення матеріалу журналіст Джордан Кемпбелл зазначає, що Зінченко, як і раніше, любить Шахтар і хоче повернутися туди як тренер. Однак поки що це лише далека перспектива, бо в середині грудня Зінченко відсвяткує свій 28-й день народження, і йому ще зарано замислюватись про завершення кар’єри.