Колишній захисник Шахтаря Олександр Кучер озвучив побоювання перед матчем “гірників” проти Арсенала в Лізі чемпіонів.

– Ми розуміємо, якою командою є Арсенал. Буде дуже важко, до того ж ми граємо на виїзді. Лондонці поступились Борнмуту в останньому матчі АПЛ, для них ця гра була важкою. Вони грали вдесятьох, програли, зараз поєдинок в Лізі чемпіонів на домашньому стадіоні, звичайно, футболісти Арсенала будуть злі та дуже агресивні.

Гравцям Шахтаря потрібно бути сконцентрованими у всіх аспектах гри. У них не має бути ніякої розслабленості, якщо “гірники” будуть з м’ячем, то Арсенал буде дуже агресивно пресингувати. Треба зіграти дуже уважно, але ми розуміємо, що лондонці дуже потужна команда, легко не буде.

Аби не нарватися на погром Шахтарю не треба помилятися в обороні. Потрібно дуже уважно та надійно зіграти позаду, не дати розбігтися гравцям Арсенала, не дати впіймати їм кураж. Буде важко, якщо “гірники” дадуть свободу “канонірам”. Треба сидіти на нозі, як кажуть, закусати, не давати вільно ухвалювати рішення. Але ми розуміємо, що це буде нелегко зробити, для цього потрібно старатися, віддавати все на футбольному полі.

– Бачите ще якісь козирі в Шахтаря, які можна використати проти Арсенала?

– Швидкі футболісти. Як я казав, потрібно дуже продуктивно зіграти в контргрі, у нас є швидкісні гравці, які можуть це робити, також у перехідних фазах має бути все злагоджено, – сказав Кучер для NV.

Нагадаємо, Шахтар зіграє з Арсеналом у вівторок, 22 жовтня. Стартовий свисток на Емірейтс пролунає о 22:00 за київським часом. Після двох турів ЛЧ підопічні Маріно Пушіча мають в активі лише одне очко, команда Мікеля Артети володіє 4 пунктами.