Головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко після перемоги над «Рухом» (1:0) у 10-му турі УПЛ розповів про значимість цього успіху для вболівальників команди, які зараз захищають країну у війні проти РФ.

– Якою була перемога, на ваш погляд, у плані емоцій?

– 100 відсотків, вона була важка. Воно і мало бути так, напевно, бо це перше дербі. Я б хотів, якщо можна, трішки відійти від гри. Перед грою я зустрічався з нашими фанатами, ми спілкувалися досить тепло, вони пояснювали, що це для них значить.

І просили, пропонували сказати так, що у «Карпат» дуже багато фан-сектору, дуже багато фанатів, але більшість з них, ті, що люди постарше, вони на фронті. І каже, що на цей час вони дуже переживали за цей матч, що це перша гра. І каже, що для них дійсно цей момент зупиниться на цей час, на 2 години.

Вони зараз всіма силами думають тільки про війну-війну-війну, і тільки на 4-5 місці – про «Карпати». Навіть не футбол, а «Карпати» – вони так висловлюються. Але на час цієї гри вони казали, що забудуть про все і будуть вболівати, будуть дивитися.

Тому ця перемога – для тих людей, які зараз перебувають там, яким не дуже комфортно, не дуже легко, але вони роблять цю справу. І ми хотіли би подарувати їм цю перемогу.

– Тоді, з вашого дозволу, продовжу тему вболівальників. Ви командою підійшли до фанів, ми чули вигуки: «Карпати! Карпати!» Можливо, щось конкретне, можливо, якісь особисті розмови були?

– Ні, вони задоволені, вони скандували, зараз все добре. Я хлопцям казав, що була епопея з квитками, що нас не пускають, що наших фанатів не пускають. Але ми бачимо, що вони створили все неможливе для того, щоб потрапити на цей матч.

Я казав хлопцям, що якщо їх навіть буде 5, 10 чоловік – вони будуть гучніші, ніж увесь стадіон. Тому дійсно ми вдячні їм за це, – сказав Лупашко.