Український футбольний тренер та відомий у минулому голкіпер Юрій Вірт поділився міркуваннями стосовно матчу “Арсенал” – “Шахтар” у третьому турі основного етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

– Юрію Миколайовичу, якими бачите шанси “Шахтаря” зачепитися бодай за нічию у виїзному матчі проти “Арсенала”?

– Шанси є, але я не думаю, що вони будуть великими. “Арсенал” сьогодні – це потужна команда, одна з найкращих у Європі. Тим паче, вони грають вдома після поразки в чемпіонаті від “Борнмута” (0:2). Цей результат стимулюватиме їх виправдатися перед власними вболівальниками. Для “Шахтаря” гра буде важкою і гірниками буде надзвичайно складно витримувати атаки лондонців.

– 24 роки тому ви грали проти “Арсенала” ще на Хайбері. Як впоратися із енергетичним тиском у Лондоні, відштовхуючись від вашого досвіду?

– Нам тоді було точно важко, бо ми були дебютантами Ліги чемпіонів. Зараз команда вже досвідчена, багато років виступає в ЛЧ, тому до тиску трибун вони вже звикли. Я думаю, що в такій футбольній атмосфері, як в Англії, грати приємно і футболістам “Шахтаря”.

– В п’ятницю “Шахтар” зіграв з “Колосом”. Яке враження у вас залишилося від цієї гри? Яку їжу для роздумів приніс цей матч?

– Були різні тайми у виконанні донеччан. Вболівальникам донецької команди, певно, хотілося б кращої гри. Важка перемога, вона потішила їх, напевно, лише результатом. Зрозуміло, що завжди після збірних є така проблема і напевно вона мала місце у цій грі. Але Українська Прем’єр-Ліга та Ліга чемпіонів – два абсолютно різних турніри, і ми маємо розуміти, що мотивація у “Шахтаря” має зашкалювати у виїзному матчі. Настрій, самовіддача та бажання у матчі проти “Арсенала” будуть в рази вищими, – розповів Юрій Вірт.