У центральному матчі туру англійської Прем’єр Ліги Ліверпуль обіграв на Енфілді Челсі – 2:1. Ця перемога дозволила підопічним Арне Слота повернутися на перше місце, звідки їх кількома годинами раніше потіснив Манчестер Сіті.

Ліверпуль, активно розпочавши гру, поступово віддав ініціативу супернику. Не сказати, що лондонці отримали з цього якусь вигоду, але м’ячем володіли помітно більше і не давали господарям атакувати. Час минав – моментів не було, коли на 29-й хвилині за фол проти Джонса арбітр призначив у ворота Челсі пенальті. Салах шансів Санчесу не залишив – 1:0.

У гостей до перерви запам’ятався удар Палмера, який спрямував м’яч над поперечиною, пробиваючи з меж штрафного. А Ліверпуль міг ще в першому таймі збільшити свою перевагу в рахунку. Однак арбітр, який поспішив призначити другий пенальті, переглянув епізод, а потім і своє рішення.

На самому початку другого тайму суперники обмінялися результативними атаками. Спочатку Кайседо вертикальною передачею вивів Джексона сам на сам. Форвард упевнено розібрався. І хоча арбітри вирішили, що лідер атак Челсі перебував в офсайді, Майкл Олівер, який відповідав за роботу ВАР, переконливо продемонстрував їхню неправоту.

Але радість лондонців була недовгою. Вже за три хвилини Салах віддав у штрафний майданчик на Джонса, який переправив м’яч у сітку і приніс Ліверпулю перемогу – 2:1.

Вінгер Челсі Михайло Мудрик участі в грі не брав. І більше того – взагалі не потрапив до заявки лондонської команди.

2024-25, Чемпіонат Англії

Ліверпуль – Челсі 2:1 (1:0)
Голи: Салах, 29 (пенальті) (1:0); Джексон Н., 48 (1:1); Джонс К., 51 (2:1)