Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань поділився думками про популярний зараз в українському футбольному середовищі термін «Ротань-стайл».

– Нещодавно ви на пресконференції звернулися до колеги, який придумав термін «Ротань-стайл». Я провів розслідування: ваш помічник Євген Гресь в інстаграмі почав постити з хештегом «Ротань-стайл». Але це все гумор, мені просто цікаво: дуже мало тренерів-українців з особливим стилем. Як ви можете описати свій стиль футболу? Наприклад, ви приходите на співбесіду до футбольного клубу, і там керівник взагалі не бачив. Які характерні риси притаманні футболу Руслана Ротаня – пресинг, автобус, швидкі контратаки?

– Давайте спочатку, що стосується Ротань-стайлу. Ви знаєте, хлопці люблять, скажемо так, спекулювати. Було дійсно, коли відео виставляли, і мій помічник виставляв: «Ротань-стайл». Я хочу, щоб зрозуміли одне: не може якогось там Ротань-стайлу бути.

Є футбол і він диктує свої умови. Футбол не може бути одним. Зараз ця програма – забув, як вона називається, – де вони мене люблять критикувати.

– «ТаТоТаке».

– Так, «ТаТоТаке». І вони трошки, знаєте, застигли, залізли в смолу, і одне й те саме: «Ротань-стайл, Ротань-стайл». Їм же треба чимось обісрати. Якщо в них є щось – вони виливають, якщо є щось хороше…

Тільки я від них не чув жодного разу похвали. Але ж все-таки ви згодні, що щось можна було сказати? В одну сторону. Тому їхні, скажемо так, погляди – вони мені цим допомагають. Нехай критикують, я буду ставати сильнішим від цього.

Але все-таки повернуся до запитання, що таке «Ротань-стайл». Є футбол, і він диктує свої умови. Ми всі дивимося на світовий футбол, як він розвивається, і хочемо бути в ньому в тренді. Тому коли це було 7 років тому, де дивилися на контроль м’яча більше, тіки-така і все таке – то вони трошки застигли в тому, в Ротань-стайлі для них, і вони думають, що в мене отакий стиль і він завжди буде.

Але завтра буде новий тренд, і нам потрібно дивитися туди, тому що ми хочемо тягнутися до європейських клубів і ми будемо також змінюватися. Тому Ротань-стайл буде таким, яким хоче бути футбол, не залишатися там, де вони залишилися, в Більбао, 20 років тому, і вони до сьогоднішнього дня в Більбао. Ну, це ж так? От вам і відповідь, хто застиг – вони чи ми, – сказав Ротань.