У ніч на 20 жовтня завершилися матчі останнього туру регулярного сезону Major League Soccer (MLS) та було визначено всіх учасників плей-оф.

Інтер Майамі виграв Східну конференцію та завоював трофей MLS Supporters’ Shield. Ліонель Мессі та компанія набрали рекордні для ліги 74 очки і стартуватимуть у плей-оф з 1/8 фіналу. Суперник клубу Девіда Бекхема, за який виступає український захисник Сергій Кривцов, визначиться у парі Монреаль – Атланта.

Чинний володар кубка MLS Коламбус Крю та українець Євген Чеберко посіли друге місце. У 1/8 фіналу бригада зіграє проти Нью-Йорк Ред Буллс, з яким сьогодні провели очний поєдинок в останньому турі регулярки (3:2 + гол Чеберка).

На третьому місці у Східній конференції розташувався Цинциннаті. Кольори цієї команди захищає орендований у Шахтаря форвард Кевін Келсі.

Доля першого місця у Західній конференції вирішилася на 90+11-й хвилині матчу Х’юстон Динамо – Лос-Анджелес Гелаксі. Гостям достатньо було зіграти внічию, але вони пропустили наприкінці зустрічі і не зуміли набрати необхідне 1 очко. А ось їхній сусід Лос-Анджелес переграв Сан-Хосе Ертквейс і набрав таку ж кількість пунктів – 64. Через кращу різницю забитих і пропущених саме ФК Лос-Анджелес виграв Західну конференцію.

У плей-оф не зумів пробитися клуб Остін, за який грає український центрбек Олександр Сваток. Команда з Техасу розташувалася на підсумковому 10-му місці з 42 очками. До 1/16 фіналу вийшли Ванкувер та Портленд Тімберс, у яких по 47 балів.

Плей-оф розпочнеться 22 жовтня, а фінал відбудеться 7 грудня. Матчі 1-го та 2-го раунду складатимуться із серії до двох перемог. На цій стадії не ведеться загальний рахунок забитих та пропущених, тому матчі серії з рівними результатами переходять безпосередньо до серії пенальті для визначення переможця. Три раунди, що залишилися, — півфінал конференції (1/4 фіналу плей-оф), фінал конференції (1/2 фіналу плей-оф) і Кубок MLS (фінальний матч за Кубок) — складатимуться з одного матчу, зіграними з додатковим часом і серією пенальті, якщо по завершенні 90 хвилин на табло буде нічия.