Головний тренер юнацької збірної України U-19 Дмитро Михайленко підбив підсумки жовтневого збору для своєї команди.

Після повернення з Іспанії, де юнацька збірна України (футболісти не старші 2006 року народження) взяла участь у міжнародному турнірі, наставник синьо-жовтих Дмитро Михайленко в коментарі офіційному сайту УАФ підбив підсумки цієї роботи.

— Ми задоволені тим, що змогли зіграти з найкращими командами Європи, якими, безперечно, є Нідерланди та Англія, — сказав Михайленко. — Це був той досвід, який потрібен нашим футболістам, що виступають в українському чемпіонаті, напередодні кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи. Ми перевірили свої сили, спробували різні поєднання взаємодії гравців.

У цих контрольних поєдинках нам удалося подивитися всіх виконавців. На цей час ми практично визначилися з кандидатами на поїздку до Нідерландів. Тренерський штаб уже розуміє, як використовувати тих чи інших футболістів у різноманітних ситуаціях на полі. Важливо, щоб у листопаді всі хлопці, на яких ми розраховуємо, були здорові.

Турнір юнацьких збірних у Марбельї

11.10.2024

Півфінали

Англія (U-18) — Швеція (U-18) — 0:2

Україна (U-19) — Нідерланди (U-18) — 0:1

14.10.2024

Матч за 3-тє місце

Україна (U-19) — Англія (U-18) — 1:3 (1:2)

Фінал

Швеція (U-18) — Нідерланди (U-18) — 1:2

Нагадаємо, юнацька збірна України U-19 із 13-го до 19 листопада в Нідерландах братиме участь у кваліфікаційному раунді Євро-2025. Окрім господарів, синьо-жовтим протистоятимуть збірні Казахстану та Словенії.