Серія А. Восьмий тур
20 жовтня. 21:45. Рим. “Стадіо Олімпіко”
“Рома” – “Інтер”
Головний арбітр: Давіде Масса

Стан команд

Перед відходом на перерву чемпіон виграв другий матч у лізі поспіль. Але знову з рахунком 3:2. Втретє поспіль і вчетверте у сезоні пропустив у матчі Серії А два м’ячі. В четвертому матчі ліги поспіль пропустив після 80-ої хвилини. При тому, що грав з 20-ої проти десяти гравців “Торіно”, володів м’ячем 80 відсотків часу і виграв за ударами по воротах з рахунком 29:7.

Атака начебто працює. Але проти того ж “Торо” двоє центральних захисників – Бастоні та Ачербі – зробили по асисту, а на таке неможливо розраховувати в кожному матчі. Бастоні також підключився в третьому голі. Неможливо постійно розраховувати і на хет-трик Маркуса Тюрама, його перший в кар’єрі у лігах Топ-5 та другий загалом. Ще й на два його голи головою в одному матчі.

Індзагі дуже задоволений ставленням підопічних до гри, їхньою налаштованістю та грою в останніх матчах, реакцією на поразку в Міланському дербі. Вважає, що за створеними моментами матч проти “Торіно” мав завершитися з більшою перевагою його команди в рахунку. Але визнає, що вона платить за кожну помилку і повинна швидко покращити оборону.

Чи вдасться покращити проти “Роми”, яка не забила “Ельсфборгу” у Лізі Європи, ледве забила один останній команді Серії А на той момент “Монці” і два – новачкові “Венеції”? Причому величезним рикошетом, кутовим та сольним проходом Довбика. Іван Юрич вже під загрозою відставки після місяця роботи. Що не дивує на тлі вкрай блідої, вкрай нерівної гри команди в цих матчах.

Юрич каже, що його команда грає добре, постійно домінує, багато створює, ставиться до гри чудово і лише не реалізовує. Вірить, що незабаром почне залітати. Гру в Монці він назвав “чудовою”, кажучи, що дивиться в майбутнє з сильною впевненістю в собі. Але реально гра команди нині не обіцяє нічого оптимістичного.

Зустріч цих команд за логікою має бути нервовою, драматичною, гойдалками, залежати від епізодів. Як Міланське дербі, яке “Інтер” в підсумку програв. Хоча він може розсердитися, як в 4:0 проти “Аталанти” у серпні. Втім, тоді ж і “Рома” показувала себе в Топ-матчі, впевнено здобуваючи 0:0 в гостях проти “Ювентуса”. Ще на чолі з Даніеле Де Россі.

Слід зазначити, що ультрас “Роми” продовжують протест проти команди та клубу за гру, результати та звільнення Де Россі, тому на чию користь буде атмосфера на “Олімпіко” – неясно.

Кадри

Очікується найсильніший класичний склад “Інтера”, попри участь Лаутаро Мартінеса в матчах збірної. Тобто з ним та з автором вже семи голів у сезоні у лізі Тюрамом. Схоже, навіть з Бареллою, який пропустив майже місяць через травму. Хоча, можливо, Індзагі вирішить не ризикувати і залишить Фраттезі. Зелінські та Асллані не зіграють через травми.

В обороні ” класичний ” склад означає не Думфріз, а Дарміан, не Де Фрай, а Ачербі, не Аугусто, а Дімарко.

У “Роми” немає класичного складу. А якщо є – він не працює. Пауло Дібала начебто повертається і начебто готовий для стартового складу, Ель-Шаараві не повертається. Можливо, також Юрич відправить в запас критикованого Крістанте. Ману Коне точно має зіграти. Пісіллі або Паредес – залежить від рішення про Крістанте.

В обороні лівого центрального захисника зіграє або Ермосо, тоді Анхеліньо відійде на позицію лівого, або сам Анхеліньо, і тоді лівіше зіграє Залевські.

Капітан Лоренцо Пеллегріні, вилучений в першому матчі збірної, повернувся раніше. Якщо не Дібала, то Бальданці, Пісіллі або Суле зіграє поруч з ним і позаду Довбика. Артем був під питанням через ушкодження у збірній, але нині повідомляють, що готовий грати. Він дуже важливий для команди, кажуть, що тягне її на горбу. Відмінно відіграв у Монці, забив вже три м’ячі у лізі.

Юрич заявляє, що Дібала та Довбик готові на сто відсотків.

“Рома”: Свілар, Челік, Манчіні, Ндіка, Анхеліньо, Залевські, М. Коне, Крістанте, Дібала, Лоренцо Пеллегріні, Довбик

“Інтер”: Зоммер, Павар, Ачербі, А. Бастоні, Дарміан, Чалханоглу, Барелла, Мхітарян, Дімарко, М. Тюрам, Лаутаро Мартінес