Англійська Прем’єр-ліга. 8-й тур.
20 жовтня. 18:30. Ліверпуль. “Енфілд”
Головний суддя: Джон Брукс (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

Новини “Ліверпуля”

Після відходу Юрґена Клоппа, який точно є епохальною фігурою в історії клубу, стандарти команди взагалі не впали. Арне Слот успішно продовжує роботу свого попередника і поки що дуже впевнено перемагає в тих матчах, де повинна і навіть більше.

За останні 5 матчів Салах та компанія мають на своєму рахунку 5 перемог, а якби не поразка від “Ноттінґем Форест” кілька тижнів тому, то у них був би 100%-й результат по цьому сезону, причому як в чемпіонаті, так і в Лізі Чемпіонів.

Їм вдалось обіграти “Борнмут” (3:0), “Вест Гем” (5:1), “Вулвергемптон” (2:1), “Болонью” (2:0) та “Крістал Пелас” (1:0). Звісно, перед міжнародною перервою було помітно, наскільки важко футболістам витримувати такий графік у фізичному плані, команда виглядала втомленою, але навіть це не заважало їм забирати своє. Можливо, після того, як деякі гравці хоч трішки перепочили під час перерви на збірні (хоча більшість все ж грала у цей час), вони зможуть вийти свіжішими і спокійно розберуться з “Челсі”.

Новини “Челсі”

Неочікувано успішний старт сезону у виконанні команди Енцо Марески продовжується. Невже хтось дійсно міг передбачити, що вони будуть йти в топ-4 у жовтні і справжні показувати непоганий футбол після буквально двох місяців із новим тренером? Ми точно ні. Але і перехвалювати їх точно не варто.

За останні 5 матчів на рахунку лондонців 4 перемоги і 1 нічия. Вдалось обіграти “Вест Гем” (3:0), “Барроу” у рамках Кубка Ліги (5:0), “Брайтон” (4:2) та “Ґент” у Лізі Конференцій (4:2). А от в останньому матчі перед паузою на збірні проти “Ноттінґем Форест” виникли проблеми, все завершилось внічию 1:1, хоча взагалі могло закінчитись і поразкою.

Команда йде непогано, але все ще нестабільно, особливо що стосується саме гри. Іноді все вирішує геній Палмера, іноді Роберта Санчеса, а іноді дійсно командні перемоги без питань. Буває по-різному, через що немає стабільності в грі, зате результати поки що непогані. Цілком можливо, “Ліверпуль” добряче зіпсує їм настрій, адже давно “сині” не протистояли топ-клубам. Востаннє, коли таке було, вони програли “Манчестер Сіті” (0:2).

Особисті зустрічі

25.02.24 КАЛ “Челсі” — “Ліверпуль” 0:0 (після ет 0:1)

31.01.24 АПЛ “Ліверпуль” — “Челсі” 4:1

13.08.23 АПЛ “Челсі” — “Ліверпуль” 1:1

04.04.23 АПЛ “Челсі” — “Ліверпуль” 0:0

21.01.23 АПЛ “Ліверпуль” — “Челсі” 0:0

Цифри та факти

  • 8 з останніх 9 матчів між “Ліверпулем” та “Челсі” завершились внічию в основний час;
  • У 8 з останніх 9 матчів між “Ліверпулем” та “Челсі” фіксувалась нічия як після першого, так і після другого таймів;
  • “Ліверпуль” зберіг свої ворота у недоторканості у 6 з останніх 8 матчів у рамках Прем’єр-ліги.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Напередодні цієї зустрічі в Арне Слота є як мінімум одна серйозна втрата: Аліссон Бекер, який травмувався у минулому матчі проти “Крістал Пелас”. Також травмований Гарві Елліотт, але його і не слід вважати ключовим гравцем стартового складу. Також під питанням готовність Федеріко К’єзи. Всі інші готові виходити на поле.

У Енцо Марески взагалі немає жодних травм. Навіть Ріс Джеймс повернувся до тренувань і буде в заявці на гру. Втім доведеться грати без двох основних захисників, які пропускають гру через дискваліфікацію, адже перебрали жовтих. Мова про Марка Кукурелью та Уеслі Фофана. Також, майже напевно, Мудрика у стартовому складі очікувати не варто.

“Ліверпуль”, 4-2-3-1: Келлехер — Александер-Арнолд, Конате, ван Дейк, Робертсон — Ґравенберх, Мак Аллістер — Салах, Собослай, Діас — Нуньєс

“Челсі”, 4-2-3-1: Санчес — Ґюсто, Адарабіойо, Колвілл, Вейґа — Кайседо, Фернандес — Мадуеке, Палмер, Санчо — Джексон