У матчі 10-го туру Реал Сосьєдад у гостях здолав Жирону (1:0).

Перший небезпечний момент у матчі створив Реал Сосьєдад: Оскарссон пробивав після верхової передачі від Серхіо Гомеса, але не влучив у ворота. У відповідь Груневелд навішував у штрафний – ніхто не зумів завершити.

В середині тайму все той же Оскарссон з меж штрафного цілив у кут, але пробив повз праву стійку. На останній хвилині першого тайму Сосьєдад вийшов вперед: Мугуруса з лівого флангу навісив у воротарський і Оярсабаль головою спрямував м’яч у сітку.

По перерві важка і в’язка боротьба на кожному клаптику поля буквально зжирала видовищність і перспективу загострення. Відчувалась відсутність Віктора Циганкова, який через травму не міг додати бодай якогось креативу своїй команді. Серед цікавого – спроба Груневелда за 10 хвилин до завершення матчу: нідерландець цілий у лівий кут, але Реміро встиг зреагувати. Міг забивати і Еррера, але головою послав сферу повз стійку.

Ла Ліга. 10-й тур. 19 жовтня.

Жирона – Реал Сосьєдад – 0:1
Гол: Оярсабаль, 44.

Перемога дозволила Реал Сосьєдаду набрати 12 пунктів і піднятись на одинадцяту сходинку турнірної таблиці – команда не програє вже чотири матчі поспіль. У Жирони стільки ж очок і тринадцяте місце.