Генеральний директор “Кривбаса” Володимир Баєнко розповів про участь криворіжців у Генеральній Асамблеї Європейської Асоціації Клубів.

– Володимире Володимировичу, розкажіть будь ласка про підсумки участі ФК “Кривбас” у Генеральній Асамблеї Європейської Асоціації Клубів.

– Поїздка була запланована давно. Поки ми зараз не є постійними членами асоціації, ми тільки запрошені члени асоціації. Працюємо над тим, щоб стати постійними. Також ми взяли участь у голосуванні щодо вибору одного з членів асоціації: там, де знаходиться наш клуб і наша асоціація футболу України. Взяли участь у виборах, провели декілька непоганих зустрічей. В цілому отримали багато цікавої інформації щодо розвитку клубу і щодо розвитку європейського футболу.

– Які плюси для ФК “Кривбас” можете відмітити після участі в Асамблеї?

– Зараз не хочу загадувати на майбутнє, але найближчим часом наші вболівальники будуть дізнаватися цікаві новини від нашої великої червоно-білої родини. Є дуже непогані новини, хороші контакти, є великий попит і запит від наших працівників щодо подальшого розвитку. Ми працюємо в цьому напрямку. А в цьому напрямку нам можуть допомагати тільки клуби європейського рівня, європейських чемпіонатів. Ті, у яких є великий досвід участі в Лізі Чемпіонів, Лізі Європи, Лізі Конференцій. Ми повинні набиратися цього досвіду, адже він в нас поки не такий великий. Але не зупиняємося і будемо працювати в цьому напрямку.

– Які українські клуби, окрім ФК “Кривбас”, були присутні на Генеральній Асамблеї?

– Ми дуже плідно провели час з керівництвом “Шахтаря” та “Динамо”. Від “Шахтаря” був присутній Сергій Палкін, від “Динамо” – Анатолій Волк. Дуже багато дискутували щодо нашого футболу. Почули цікаві думки, цікаве бачення розвитку українського футболу.

– Також нещодавно ви взяли участь у самміт-зустрічі аналітичної компанії SkillCorner, з якою ФК “Кривбас” почав співпрацювати влітку цього року. Розкажіть про деталі зустрічі.

– Так, після Афін ми з нашим шеф-скаутом Євгеном Чистяковим відправились до Праги, де відбулась закрита конференція учасників SkillCorner. На зустрічі досвідом поділились такі фахівці як шеф-скаут “Боруссії” Менхенгладбах, Німеччина, старший аналітик “Славії” Чехія, спортивний директор “Буде-Глімт” Норвегія та один з керівників німецького “Дармштадту”. Ми прослухали спікерів, дізналися про нові функції цієї програми.

Спікери поділилися досвідом використання цієї програми в своїх клубах. Дуже багато дискутували щодо розвитку футболу, як можна цю програму якнайкраще використовувати в своїх клубах. Це була закрита зустріч учасників цієї платформи. Після цього ми намагатимемось якомога ширше використовувати цю програму в роботі, саме в роботі першої команди, скаутінгу. Будемо надалі розвиватися, тому що в Європі дуже багато цікавих кейсів. І я з впевненістю кажу, що, мабуть, більше 50% українських клубів не використовують цих корисних програмних забезпечень.

– Поділіться найближчими планами щодо наступних подібних заходів за участю ФК “Кривбас”.

– Найближчим часом наш новий директор Академії Маріос Александріс відправиться до Амстердаму на Саміт Академій Європейської Асоціації Футболу. Він буде представляти наш Клуб і нашу Академію серед багатьох найкращих Академій світу. Учасники заходу будуть ділитися досвідом, співпрацювати і обмінюватися контактами, зв’язками. Це найважливіше для нас, тому що ми хочемо, щоб наша Академія була європейського рівня.

В цьому нам допомагає наш новий керівник, тренери і досвід європейських клубів. Також у планах відвідати TransferRoom у листопаді. Також у березні відбудеться велика Асамблея футбольних клубів та футбольних академій. Тому найближчим часом будемо і надалі рухатись за європейським вектором і розвивати наш Клуб і ФА “Кривбас”. Це дуже важливо. Не стояти на місці, а розвиватися.