Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над «Оболонню» (5:1) у 10-му турі УПЛ.

Що, на вашу думку, стало запорукою такої гольової феєрії?

– У першу чергу хочу привітати наших уболівальників з перемогою і хочу сказати, що непросто нам даються ці перші матчі після повернення наших гравців з лав національної і молодіжної збірних.

Все ж таки логістика надскладна, гравці молодіжної збірної взагалі повернулися лише 17-го числа, навіть повноцінне тренування не могли провести, тому що після дороги о 4-й ночі вони добралися до Києва.

Ми розуміли, що навантаження, яке було, відповідальність, яка лягає на хлопців, емоції, які вони витрачають – якщо це позитивні емоції, теж треба якось через це пройти, якщо негативні емоції – безумовно, теж вони впливають на стан гравців. І хочемо ми, не хочемо – це живий організм, який підвласний різним моментам життя.

Тому ми і акцентували нашу підготовку до сьогоднішньої гри в більшості з тих гравців, які залишилися в розташуванні команди, які готувалися з нами.

– У Михавка 2-й матч поспіль автогол. З розумінням ставитеся до таких моментів?

– З жартами. Кажемо, що не йде з поля без голу. Це з одного боку. З іншого боку, підтримуємо, ми розуміємо, що таке можливо, це футбол, швидкості, м’яч, якість газону – все впливає. Але головне – вони відіграли сьогодні на досить гарному рівні.

Безумовно, не обійшлося без помилок, але не буває такого, щоб помилок не було. Будемо працювати, будемо готуватися далі, – сказав Шовковський.