Головний тренер «Шахтаря» U19 Олексій Бєлік прокоментував офіційному сайту перемогу над «Колосом» (3:1) напередодні зустричі з Арсеналом у Юнацькій Лізі УЄФА.

– Можу сказати, що команда зіграла дуже добре. Зрозуміло, що складно переходити на штучне покриття після натурального газону, однак нам вдалося доволі швидко адаптуватися. Можливо, якби ми грали на натуральному полі, рахунок міг би бути більшим. Наразі ми фактично зі всіма суперниками володіємо м’ячем, і завжди є ризик отримати контратаку, що сьогодні й відбулося. Пропустили через неуважну гру та помилку під час стандарту. Звісно, є зауваження до того, як ми діємо під час стандартних положень, але навіть якби ми програли 0:1, у мене не було б жодних претензій до гравців, дивлячись на якість гри. Хлопці – великі молодці, і я хочу, щоб вони знали, наскільки сильними футболістами та командою вони є. Важливо продовжувати в тому ж дусі незалежно від суперника.

– Команда зуміла перевернути гру в другому таймі. Що казали підопічним під час перерви?
– Ми наголошували на тому, що потрібно продовжувати загострювати гру і діяти перед воротами суперника більш ризиковано. У першому таймі ми мали моменти для взяття воріт після ударів Сметани та Огаркова. Ми добре контролювали м’яч, але діяли занадто обережно перед воротами суперника. В останній третині поля, коли потрібно віддати вирішальний пас і забити гол, це вдається дуже небагатьом командам у світі, як-от «Барселоні», «Манчестер Сіті» або «Баєру». Футболісти, які здатні розкрити оборону, віддавати результативні передачі та забивати голи командам, що діють низьким блоком, надзвичайно цінуються. Ми намагалися відкрити захист суперника, і в другому таймі це виходило краще. Якщо футболісти продовжуватимуть діяти так, як у першому таймі й особливо в другому, то на них чекає велике майбутнє.

– У «Шахтаря» U19 після перерви на матчі збірних розпочинається складний та важливий календар першої частини сезону.
– Ми – «Шахтар» U19, як і перша команда, прагнемо грати у єврокубках проти найкращих команд, навіть попри складні переїзди. Ми хочемо розвиватися, і я постійно наголошую, що заздрю хлопцям, адже в моїй юності таких змагань не було. Вони мають більше матчів і можливостей, хоча це й непросто. «Шахтар» U19 завжди прагне виступати в усіх турнірах. Якщо до нашого характеру додати майстерність, команду буде дуже важко зупинити.

Шахтер U19 лідирує в чемпіонаті, маючи 28 балів після 10 турів. 22 жовтня в третьому турі Юнацької Ліги УЄФА гірник зіграють проти лондонського Арсеналу.