Форвард «Наполі» та збірної Бельгії Ромелу Лукаку розповів про те, чому попросив головного тренера національної команди Доменіко Тедеско не викликати його на матчі збірної.

«З мене вистачило на деякий час. Я подумав: «До біса». Подивіться на мої роки в «Челсі», «Інтері» та «Ромі». Я був сам не свій. Я сказав тренеру: «Я обираю себе на деякий час».

Це був фізичний вибір, але головним чином ментальний. Я завжди грав з бажанням за національну збірну, але зараз цього вогню немає вже деякий час.

Сподіваюся, що з часом я зможу повернути пристрасть до гри за збірну, що вогонь в мені знову почне горіти. Тому що після чемпіонату Європи зараз це складно. У своєму клубі ти швидко отримуєш новий шанс, але наступна мета зі збірною – це лише чемпіонат світу через два роки, і це все ще здається таким далеким. Але цей чемпіонат світу – це мотивація.

Я дійсно хочу повернутися до збірної лише з гарним настроєм. І тоді я точно хочу взяти на себе роль лідера, але вони не повинні очікувати, що я буду щасливий, якщо ми не переможемо. Тому що це єдине, чого не вистачає цьому поколінню – вони зайшли так далеко в плані футболу, але щодо менталітету переможця, все могло б бути набагато краще. Я точно можу навчити цю команду цьому.

У нас більше немає гравців, які грають за найбільші клуби. Це вже не покоління того часу. Але чи хочуть гравці потрапити на цей рівень? Чи хочуть вони боротися за нього? Тоді вони повинні підштовхнути себе. Якщо ти не граєш за команду певного типу, де на тебе тиснуть, щоб ти завжди перемагав або вигравав титули, і ти не є людиною, яка підштовхує себе – тобі стає дуже складно, коли ти потрапляєш до національної збірної. Ось у чому наша проблема», – сказав Лукаку в подкасті Friends of Sports and Koolcast.

Ромелу Лукаку свій дебютний матч за збірну провів у березні 2010 року. З того часу 31-річний бельгієць зіграв за національну команду 119 матчів, забив 85 голів та віддав 13 асистів.

Цього сезону Лукаку зіграв 6 матчів за клуб, забив 3 голи та віддав 5 асистів. Статистика тут.