У 10-му турі юнацької першості «Шахтар» U19 на виїзді зустрічався з «Колосом» U19

 Дебют поєдинку минув у рівній боротьбі та намаганнях обох команд просунути м’яч до останньої третини поля. Перший справжній гольовий момент донеччани створили на 14-й хвилині, коли Цуканов, змістившись із флангу, віддав на Ющенка, який скинув м’яч під забігання Дрозда, а той прострілив на Сметану, але півзахисник не влучив у площину воріт. На екваторі тайму окреслилась перевага донеччан, які швидше рухались з м’ячем та блокували спроби ковалівців наблизитись до воріт Кравця. На 30-й хвилині після комбінаційного виходу з власної частини поля воротам Биценка загрожував Цуканов, який зібрав на собі двох опонентів та цілив у дальній кут, однак Віктору забракло влучності. За пару хвилин свій момент дістав Ющенко, коли Ломага з напівкола покотив йому під удар – голкіпер зафіксував м’яч. На 42-й хвилині господарі поля відійшли від власних воріт і відкрили рахунок: Зегрюк зі штрафного навішував до воротарського, і після виносу м’яча захисниками «Шахтаря» U19 на підбиранні зіграв Бойко, який віддав на завершення Шершню.

По перерві тренерський штаб «Шахтаря» U19 застосував заміну, і на поле замість Кравця, який дістав ушкодження, вийшов Недозимований. «Гірники» активніше розпочали другу половину й контролювали м’яч на половині поля суперника, проте до небезпеки для воріт Биценка справа не доходила. На 54-й хвилині з-за напівкола в правий кут цілив Сметана – поруч зі стійкою. За хвилину «Колос» U19 відповів украй небезпечним моментом із виходом Гусола віч-на-віч із Недозимованим, однак нападнику забракло влучності. Донеччани продовжили атакувати, намагаючись зрівняти рахунок, і на 64-й хвилині перспективного пострілу з далекої відстані завдав Башмарін – за сантиметри над поперечкою. За хвилину тренерський штаб «Шахтаря» U19 подвійною заміною посилив атакувальну лінію, і на поле вийшли Демченко й Тютюнов. «Оранжево-чорні» діяли першим номером і таки зуміли перевернути гру: спершу Тютюнов результативним ударом зрівняв рахунок, а потім Цуканов ударом здалеку в самісінький кут воріт вивів команду вперед. На 84-й хвилині після яскравого проходу крізь опонентів відзначився Башмарін.

3:1 – «Шахтар» U19 здобуває вольову перемогу над ковалівським «Колосом» U19. Найближчого вівторка, 22 жовтня, на «гірників» чекає виїзний поєдинок Юнацької ліги УЄФА з лондонським «Арсеналом» U19. Початок о 15:00 за київським часом. Пряма трансляція матчу буде доступна на офіційному сайті UEFA.tv.

«Колос» U19 (Ковалівка) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 1:3 (1:0)

Голи: 1:0 Шершень (42), 1:1 Тютюнов (76), 1:2 Цуканов (81), 1:3 Башмарін (84)