Генеральний директор «УАФ Маркетинг» Артемійс Рябовс розповів, коли збірна України отримає ексклюзивну форму від adidas.

– Багато запитань виникло, чому національна збірна вже грає в adidas, а решта ще в Joma? Це про missmanagment?

– Коли я прийшов працювати в УАФ, то мене поставили перед фактом, що у мене залишилося півроку до кінця контракту з Joma. Для вашого розуміння – в орбіті УАФ знаходиться більше 20-ти різних збірних. За такий короткий період часу нереально всі збірні переодягнути в одну форму й оформити юридично партнерство.

Йдеться ж не лише про ігрові комплекти, а й про тренувальні, повсякденні та парадні, а також інші елементи футбольного побуту збірних. Я можу навести приклад збірної Німеччини, коли за три роки до початку контракту з новим технічним спонсором було оголошено про співпрацю. Тобто перехідний період, який ми зараз здійснюємо за кілька місяців, німці робитимуть три роки.

Нами було прийнято рішення запустити повноцінну роботу з національною командою і поступово займатися іншими. Це спільне рішення з партнером. Для того, щоб усе реалізувати, потрібно дуже багато часу. Ми хотіли голосно заявити про повернення adidas і нам це вдалося. В усіх магазинах adidas в Україні зараз – українська збірна, наші футболісти. Далі буде тільки краще. Наступного року всі зможуть побачити проміжні результати нашого партнерства.

– У нас буде ексклюзивна форма від adidas в наступному циклі?

– До початку кваліфікації – точно ні. Збірна України отримає ексклюзивну форму від adidas восени 2025 року.

Так швидко вони не зможуть це зробити. У партнерів adidas є можливість лімітованим командам надати опцію створити унікальний дизайн. Щоб була своя айдентика, відсилання до різних символів, історії та ексклюзивна стилістика.