Колишній гравець “Динамо”, а зараз головний тренер “Пахтакора” Максим Шацьких заявив, що проблема з форвардами зараз існує не лише у збірній України, а й загалом у світі.

– Чи має збірна проблема форварда? Чому форварди так мало забивають?

– Справа не те, щоби в Україні. Я вам скажу, що практично у всьому світі проблема з нападниками. Тому що навіть друзі мені дзвонять і просять нападаючого. В нас самих немає нападника. Реально проблема зараз з’явилася гостра, що немає нападника, що влаштовує. Немає таких, скажімо, універсалів, які б бігли, чіплялися, обігрувалися, забивали, пропонували та відбирали ще. Реально важко зараз.

Якщо навіть подивитися на топ-чемпіонати, то на пальцях можна перерахувати. Та й то вони вже всі вікові. Той же Кейн, той же Левандовскі, Мартінес з “Інтера” теж такий різноплановий…

Холланд? Ну, він зрозуміло, так. Тому ця проблема є в багатьох країнах. Не знаю, чому зараз вона, але багато хто стикається з нею. Усі шукають універсального нападаючого, який буде не таким, як чистий форвард. Думаю, проблема не лише в Україні, а й у всьому світі.