Жіноча збірна України з футзалу програла Франції у першому турі групи 3 основного раунду відбору на чемпіонат світу-2025 – 1:3.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Українки пропустили можливість повести у рахунку, коли Ксенія Гриценко влучила у перекладину. Французька команда відповіла двома голами – спершу Саломі Альбербіді першою встигла на добивання, а потім Олександра Атаманюк забила ударом із середньої дистанції.

На початку другого тайму українки відіграли один м’яч. Воротар Вікторія Кислова зробила вертикальний пас через весь майданчик, і Сніжана Воловенко головою влучила у ворота. Синьо-жовті мали кілька нагод зрівняти рахунок, але успішно грала голкіпер француженок.

Наприкінці зустрічі Ірина Дубицька заробила червону картку. Француженки скористалися чисельною перевагою, забивши третій м’яч.

У другому турі групи 3 Україна зіграє із Північною Ірландією 17 жовтня. Початок зустрічі – о 17:00. У третьому матчі українки зустрінуться із господарками міні-турніру кваліфікації Чехією 19 жовтня.

В еліт-раунд кваліфікації вийде переможець групи. Вісім команд (шість переможців груп основного раунду, а також Іспанія та Португалія) буде розбито на два квартети. У фінальну частину чемпіонату світу вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи.

Перший в історії жіночий чемпіонат світу з футзалу у 2025 році приймуть Філіпіни. До фінальної частини увійдуть 16 збірних.

Футзал. Жінки. Чемпіонат світу-2025. Кваліфікація. Основний раунд. Група 3. 1-й тур

Україна – Франція – 1:3 (0:2)

Голи: Воловенко, 24 – Альбербіде, 8, Атаманюк, 17, Біттерлін, 40

Україна: Кислова — Шульга, Гриценко, Дубицька, Форсюк; Митрофанська, Терех, Дрозд, Титова, Воловенко, Ковшик, Кліпаченко, Дударчук, Бурлаченко