Голова Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України» відповів на запитання «УФ» стосовно відмови ФСК Маріуполь грати проти ЮКСА

Футбольний клуб Маріуполь відмовився виходити на матч 12-го туру чемпіонату України серед клубів Першої ліги через фінансові проблеми. Маріупольці в такий спосіб вирішили звернути увагу на несвоєчасну виплату заробітної плати.

Сайт «Український футбол» звернувся до голови Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України» Ігоря Гатаулліна із проханням розповісти чи зверталися гравці клубу до профспілки із проханням допомогти у вирішенні питань з виплатою заробітної плати.

– Ігорю Федоровичу, чи зверталися до вашої профспілки футболісти Маріуполя із проханням допомогти у питанні виплати заборгованості по заробітній платні?

– На сьогоднішній день ніхто з гравців Маріуполя до нашої організації не звертався. Справа в тому, що наразі я перебуваю у Вроцлаві у складі офіційної делегації і цю ситуацію ми наразі обговорюємо серед своїх колег. Зокрема, тут перебуває віцепрезидент Донецької обласної асоціації футболу Олександр Косевич.

Що знаємо ми? Що коли вони приїхали сьогодні на матч, туди ж прибув і президент ПФЛ Олександр Каденко. І вони усі свої претензії чомусь виклали йому. Але коли Косевич набрав когось із гравців і запитав: «А чому ви не звертаєтеся до обласної асоціації футболу, ви ж наші члени?». На що вони сказали: «Ми не знайшли це можливим, ось був Каденко поруч і ми передали йому усі наші вимоги».

– А якісь сигнали звідти поступали про те, що у них фінансові проблеми?

– Справа в тому, що певні мої знайомі казали про те, що існує ймовірність того, що головний їхній спонсор, криптобіржа (Kyrexx – прим. Д.В.) припинить фінансування команди, бо існують проблеми з діяльністю та функціонуванням цієї структури.

Якщо ви уважно стежите за ситуацією, то певно бачили, що вчора вони як офіційний спонсор відмовилися від фінансування.

– А яка ситуація загалом по вітчизняних клубах?

– У деяких клубах платять із затримкою у 2-3 тижні. Знаю, що у Металісті 1925 є така ситуація, але там нормально розраховуються. Минає пару тижнів – і платять за попередній місяць діяльності.

Сьогодні я б не став квапитися та робити якісь кардинальні висновки. Чому? Тому що ми не знаємо, можливо, було колективне звернення до керівництва клубу. Бо за контрактом це перший крок, який мають робити футболісти. Чи було воно – ми цього не знаємо.