Англія U-18 здолала Україну U-19 (3:1) у матчі за 3 місце товариського турніру в Іспанії.

Товариський турнір, матч за бронзу

Англія U-18 – Україна U-19 – 3:1

Голи: Олусесі, 7, 31, Голамбекіс, 87 – Синчук, 36

Нідерланди, які перемогли Україну в матчі 1/2 фіналу, виграли турнір, здолавши у фіналі ще й Швецію, що била Англію. Зі старту бронзової зустрічі дві поспіль комбінації лівим флангом, які були фактично ідентичними. Спершу через стіночки довели до удару – Макаренко взяв без проблем. А згодом Броджо з Астон Вілли прострілив на край воротарського, де 17-річний атакувальний хавбек Тоттенхема U-21 Олусесі спокійно обвів голкіпера.

Українці прокинулися в районі 15 хвилини. Вінгера Металіста Синчука двічі поспіль виводили на вбивчі позиції у штрафному. Спершу Караман (Полісся) перехопив, Цуканов (Шахтар) розігнав і віддав. Удар Синчука потягнув голкіпер у ближньому куті. Згодом Коробов (Динамо) протягнув центром, обігрався з одноклубником Пономаренком, але один з лідерів збірної, яка дійшла до півфіналу Євро-2024 трішки перекрутив у дальній верхній. Матвій після подачі кутового пробив повз ворота.

Шанси в команди Дмитра Михайленка були, а забили вдруге суперники. Той же Олусесі без перешкод з глибини воротарського кивнув головою після навісу Санусі (Ньюкасл). Міг останній згодом і сам відзначатися. Англію за втрачені нагоди також покарали. Шершень з Колоса показав, що таке добротний перший пас, метрів на 50 перевівши лонгбол у напрямку Синчука, яким в Англії інтенсивно цікавляться Півзахисником збірної України цікавляться відразу декілька європейських клубів – він вдало виступив на Євро-2024 . Вінгер Металіста цього разу пробив розкішно, обвівши захисників та воротаря Евертона Лук’янцікса, який має латвійське походження.

На початку другої половини Діпепа (Саутгемптон) неприпустимо легко пройшов один в один динамівця Захарченка і небезпечно пробив. Українці відповіли проходом Коробова, який викотив партнеру по Динамо Осипенку – вище. Ще парочка моментів у збірної Англії, яка регулярно заходить у наш штрафний без особливих проблем. Синчук блискуче на швидкості та паузі розібрався з оборонцями, після чого подав на Крістіана Шевченка. Син глави УАФ також виконував непогано, але воротар на протиході якимсь дивом встиг викинути руку.

Максим Лень з німецької Фортуни отримав блискучий пас у розріз, але пробив у голкіпера, опинившись віч-на-віч. Синчук метрів з 20 ще раз перевірив Лук’янцикса. Айрідас Голамбекіс, 16-річний захисник Вест Хема, який входить до 20 найбільших талантів клубів АПЛ за версією The Guardian, після розіграшу кутового перевершив голкіпера Макаренка у повітрі, по суті закривши гру наприкінці матчу. На останніх хвилинах українці видали серію з 4 ударів, але англійці спокійно відбилися.

Нагадаємо, що це був турнір, через який команди готувалися до кваліфікаційного раунду відбору Євро-2025. Вже у листопаді підопічні Дмитра Михайленка зіграють з Казахстаном, Словенією та Нідерландами у боротьбі за путівку на Євро. Путівки в наступний етап отримають дві найкращі збірні.