Колишній захисник збірної України Василь Кобін поділився думками про гру Юхима Коноплі.

– Василю Васильовичу, ви ж багато років грали правого захисника. Як оціните гру свого молодого колеги за амплуа Коноплі проти Грузії?

– Я вважаю, що Юхим справився зі своїми обов’язками на відмінно. Найголовніше його завдання було – нейтралізувати Кварацхелію. І він з цим справився. Хвіча мало завдавав ударів і рідко брав гру на себе. Конопля його нейтралізував, звісно, не без допомоги партнерів, які добре страхували.

– З вашої висоти досвіду, в чому ще потрібно додати Коноплі, щоб стати топовим правим захисником?

– Тут потрібно розуміти, що вимагає тренерський штаб від конкретного гравця на конкретній позиції. Якщо футболіст грає на високому рівні в збірній і “Шахтарі” в Лізі чемпіонів, то він вже знаходиться на топовому рівні. А якщо ви маєте на увазі – стати зіркою світового масштабу, то тут Коноплі треба додати в плані гри на оборону. Юхим добре працює на атаку, але щодо надійності гри на захист треба додавати. Щоб стати зіркою, у нього повинен бути хороший баланс.

– Яка ваша суб’єктивна думка: Конопля зараз найсильніший правий захисник України, чи, може, є інші кандидатури, той же Тимчик?

– Я вважаю, що Конопля зараз найсильніший на цій позиції в даний момент. Звісно, що у Тимчика є свої сильні якості, але якщо брати загалом, то у Юхима більше хороших якостей. Тимчику десь бракує впевненої гри, хоча він більш працездатний, швидкий і виконує більший об’єм роботи, але Юхим краще розуміє гру, – сказав Кобін.