Форвард збірної Чехії Томаш Хорий, який відзначився переможним дублем у матчі Ліги націй проти Албанії, розповів журналістам, що команда, перебуваючи під тиском після поразки від Грузії, змогла правильно відреагувати, а коли Чехія має багато енергії, то в змозі конкурувати з будь-яким суперником, повідомляє FootballIdnes:

– Після матчу з Грузією ми сіли й поговорили всією командою, і кожен гравець зробив із цієї зустрічі правильні висновки, але в подробиці вдаватися не буду – те, що було в команді, там і залишиться. Тому, гадаю, якщо ми й далі гратимемо з такою ж самовіддачею, як з Албанією, то будь-якому супернику буде непросто. Ми були сповнені енергії, а також нам дуже сподобалася реакція трибун стадіону – люди справді вболівали за нас, у сто разів голосніше, ніж у матчі з Україною. Тоді Шульц забив два голи – і за гулом уболівальників я навіть не чув, як диктор оголошував його ім’я.

Тепер вони спершу скандували, що потрібні голи – коли гравці це чують, це окрилює і тоді, коли біжимо вперед, і коли вже перебуваємо на тлі втоми. Це була чудова гра всіх – і нас на полі, і вболівальників на трибунах, які справді стали нашим дванадцятим гравцем – і дуже цінні три очки. Я радий, що ми сконцентрувалися на м’ячі, подолавши тиск, який на нас чинили, добре налаштувавшись – ми були різнобічними попереду, а також показали фантастичну цілеспрямованість.

Мене тішить, як це нам вдалося – кожен із наших хлопців це відчув. Те, що я забив два голи – так, це успіх, але я просто зняв вершки. Без команди я б не впорався, вся заслуга належить їм. І я буду спокійний, якщо вони так само працюватимуть для іншого нападника. Головне, що в нас був план на гру, який спрацював – енергія, позитив і величезне бажання – навіть якби ми пропустили, то напевно забили б ще.

Перемога над Албанією стала п’ятнадцятим за рахунком домашнім тріумфом для збірної Чехії за останні чотири роки. Після поразки в Оломоуці від Шотландії (1:2), чехи на своєму полі зіграли двадцять один матч і зазнали лише однієї поразки – у вересні 2022 року в Лізі Націй від Португалії (0:4).