Головний тренер “Полісся” Імад Ашур підсумував спаринг проти “Вереса” (0:0), згадав про збірників та оцінив суперника.

– Після спарингу з “Зорею” ви зазначали, що результат для вас не стоїть на першому місці. Чи задоволені ви сьогодні наповненням гри та виступом своєї команди загалом?

– Сьогодні великим періодами гри було багато того, про що ми говоримо нескінченно і того, що ми не завжди можемо реалізовувати на полі. Скажу відверто, сьогодні були певні епізоди, мабуть, це більше стосується другого тайму та моментів навіть з перебуванням на полі молодих хлопців, коли я був у захваті та чекав лише взяття воріт. На жаль, взяття воріт не сталося, але це зараз не головне. З точки зору наповненості гри сьогодні було як багато позитивного, так і багато моментів над якими все одно треба працювати. Над деякими ми встигли в перерві поговорити, але це нормально, це гра. Я радий, що сьогодні ми не нехтували своїми прямими обов’язками, не заважаючи на статус гри, бо деколи це грало з нами злий жарт. Сьогодні я цього не відчував і це теж додає позитивних емоцій. Хочеться, щоб так ми ставилися до будь-якої події: офіційної гри, товариської гри чи тренування, тоді ми будемо наближатися до того умовного ідеалу, який ми хочемо бачити.

– Можна сказати, що сьогодні ви мали приємний кадровий головний біль, адже сьогодні був відсутній цілий ряд збірників?

– Звісно, цей дефіцит приємний. Ми не можемо не радіти тому факту, що гравці нашого клубу привертають до себе увагу національних збірних Я особливо радий тому, що зараз в збірні різних вікових категорій нашої країни ми відправили відразу 7 гравців. Ми не можемо не радіти через вчорашній матч, бо ми перемогли, бо командно збірна показала дисципліновану гру, також через повноцінний дебют у старті Олексія Гуцуляка, через дебют Саші Назаренка, через виклик Богдана Михайліченка. Ми знаємо, що просто так такі речі не можуть траплятися. Також ми вчора слідкували за молодіжкою, сиділи вболівали за них усією командою. Ми вчора дивилися дві гри паралельно, у молодіжки результат не позитивний, якщо дивитися на табло, але в якийсь момент молодіжка дуже добре привертала до себе увагу. Мельниченко проявив себе, Смоляков отримав теж свою нагоду, тому ми не можемо не радіти таким моментам. Кармана теж виступив за збірну U19 – це дуже позитивно. Зауважу, що сильного дефіциту не відчувалося, адже поруч з нами є гравці другої команди, на яких ми завжди можемо розраховувати. Ми цей ланцюг хочемо робити ще глибшим – до U19 і далі, щоб ми могли розраховувати на структуру і команда отримувала якісну підтримку від гравців наступної ланки.

– Наскільки такі матчі допомагають розкрити в молодих гравцях нові якості, використовуючи їх не на своїх позиціях?

– Можливо, навіть це йде в першу чергу. Попри бажання зберігати тонус, підтримувати кондиції… ми це можемо робити й у тренуваннях. В пергу чергу, ми хочемо за можливості, дійсно, як ви й сказали, подивитися на те, що нам можуть запропонувати вже сьогодні ті, хто є нашим майбутнім. Це дуже важливий момент, хоча ми й так їх бачимо доволі часто в контексті офіційних матчів, так як це буде сьогодні теж. Але коли це контекст першої команди, коли до нас приїздить такий міцний суперник, то за цим дуже приємно спостерігати. Якщо говорити конкретніше, то сьогодні в нас на заміну в опорну зону вийшов шістнадцятирічний футболіст Артем Корж, коли ми дали відпочити Кушніренку. Свистун грав правого латераля, лівого – Корнійчук, а проти них грали футболісти основного складу суперника, Луан грав. Було дуже приємно спостерігати за тим, як вони робили віддано робили все, щоб нейтралізувати загрозу. Ви бачили, що протягом останніх 30-ти хвилин нам це дуже добре вдавалося робити. Ми пропустили лише одну швидку атаку, а так ми провели більшість часу на половині поля суперника, пропри наш міксований склад і те, що на полі одночасно перебувало багато молодих хлопців. Це не може не вражати і ще раз підтверджує, що ми працюємо в одному напрямку і рухаємось бажаним шляхом не лише сьогодні, а й будуючи майбутнє для футбольного клубу “Полісся”.

– Втретє за чотири місяці зустрічаємося з “Вересом”. Всі матчі були конкурентними за рахунком, окрім першого, що можете сказати про суперника з Рівного?

– Це для нас не дивно, ми знаємо, що суперники також ставляють цілі на час міжнародної павзи. Ми дуже добре знали, що сьогодні буде дуже хороший супротив, бо це міцна команда, яка має ідею. Я дуже добре знайомий з тренерським штабом і знаю, що там не робиться нічого задля того, аби просто зробити. Ця команда має свій ресурс, знає свої сильні сторони та обмеження та намагається цим користуватися. Знаючи свої обмеження, вони все одно намагаються грати в футбол, бути проактивними та нав’язувати конкуренцію. Ми добре знаємо, що важко грати під тиском, тому добре, що ми ще раз маємо нагоду прийняти виклик або самі запрошуємо суперника зіграти в більш дружніх умовах. Це завжди залишає багато інформації та позитивних моментів, які ми будемо для себе брати. Думаю, суперник теж сьогодні буде задоволений там, в якому тонусі вони знаходяться та тим, що вони сьогодні нам запропонували. Бажаємо їм тільки успіху, як і всім, хто намагається здобувати звитяги у цьому чемпіонаті.