Екснаставник Карпат, Металіста, Дніпра і збірної України Мирон Маркевич дав оцінку грі українців у переможному матчі третього туру Ліги націй з Грузією (1:0).

Маркевич відзначив надійну гру команди Сергія Реброва в обороні. 

«Україна в матчі проти Грузії дуже надійно зіграла в обороні й саме тому, я так думаю, у підсумку й перемогла. Не дали нічого зробити тому Кварацхелії та й усе. Проглядалася дисципліна і бажання перемогти. Було налаштування і по самовіддачі питань до хлопців не може бути».

Фахівець виділив, що навіть атакуючі гравці, такі як Михайло Мудрик і Микола Шапаренко, брали участь у відборі м’яча у суперника. 

«Дійсно кожен гравець намагався грати на оборону, намагався відбирати м’яча у грузинів, коли ті намагалися пресингувати. Давно я такого не бачив, щоб навіть Мудрик та Шапаренко були досить агресивні у відборі. От тому і «погасили» грузинів, а команда у них нині дійсно дуже хороша». 

Маркевич вважає, що у збірної України не вийшло зіграти яскраво, але найголовнішим є те, що досягнуто результату. 

«Гра України була далека від ідеальної. Не шедевр. Ціна перемоги була високою, тому, можливо, і зіграли так, тобто не дуже яскраво у нападі. Головне, що є результат, а гра прийде і той же Довбик ще себе проявить». 

За словами тренера, важливо, щоб в стрій повернулися захисники Олександр Зінченко і Віталій Миколенко, півзахисники Віктор Циганков, Андрій Ярмоленко, Тарас Степаненко та Володимир Бражко, а також воротар Андрій Лунін.

«І дуже важливо, щоб стали на ноги наші травмовані хлопці, надто вже багато їх не змогло допомогти Україні проти Грузії та й проти Чехії не допоможуть, на жаль».

  • Після трьох турів Ліги націй українці замикають таблицю групи В1.
  • У наступному матчі Ліги націй збірна України 14 жовтня о 21:45 за київським часом зіграє з Чехією.