У матчі третього туру Ліга націй збірна Італії на своєму полі брала команду Бельгії. Зустріч завершилася внічию з рахунком 2:2.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга A. Група 2. 3-й тур.

Італія – Бельгія – 2:2

 Голи: Камб’язо, 2, Ретегі, 24 – Де Кейпер, 42, Троссар, 62

 Попередження: Доннарумма, 90, Пізіллі, 90+6 – Троссар, 65

 Вилучення: Пеллегріні, 40 (грубий фол)

Італія: Доннарумма – Калафіорі, Бастоні, Ді Лоренцо – Дімарко (Удоджі, 70), Тоналі (Пізіллі, 80), Річчі (Фаджолі, 70), Фраттезі (Белланова, 90), Камб’язо – Пеллегріні – Ретегі (Распадорі, 80).

Бельгія: Кастельс – де Кейпер, Теат (Вранкс, 69), Фас, Дебаст – Мангаля (Кастань, 68), Тілеманс – Доку (Фофана, 87), Троссар, Де Кетеларе (Лукебакіо, 68) – Опенда (Нгонге, 87).

Арбітр: Еспен Ескес (Норвегія).

Стадіон: «Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

Вибухово стартувала зустріч на Стадіо Олімпіко. Один фланговий захисник (Дімарко) віддав на іншого, Камб’ясо розібрався без проблем. Далі все той же вінгбек Інтера широким пасом кинув у прорив партнера зі своєї половини. Ретегі добив удар Камб’ясо, довівши рахунок до 2:0. Італія все контролювала, але плани Спаллетті наламав господар стадіону. Лоренцо Пеллегріні грубо влетів у ногу Теате та після перевірки VAR отримав заслужену червону картку замість жовтої. Покарання було миттєвим. Тонко розіграли штрафний після цього фолу. Троссар відкинув під удар Де Кейперу, який бахнув метрів з 30 без шансів для Доннарумми.

Після перерви вінгер Арсенала ще й вміло підставив ногу перед голкіпером ПСЖ на стандарті. Знову розіграли, як натреновано. Центрбек Лестера Фас скинув на кутовому, Троссар відчув момент не менш досконало. За рахунку 2:2 дебютував інший одноклубник Довбика з Роми – 20-річний Нікколо Пізіллі не справив, щоправда, особливого враження. Хоча в компенсований час трохи допоміг: зірвав атаку, отримав заслужену жовту.

Італія вперше не перемогла, але продовжує очолювати таблицю (7 балів). Франція набирає 6 пунктів і тримає друге місце. Бельгія (4 очки) на третій сходинці, володар якої гратиме плей-офф за право зберегти прописку в Дивізіоні А. Ізраїль у цій групі – випадковий пасажир без залікових балів і зі всіма шансами повернутися в нижчу лігу.