Колишній головний тренер «Динамо» Батумі Андрій Демченко поділився думками щодо роботи коуча збірної України Сергія Реброва.

– Ви дали досить чітку характеристику Грузії та її наставнику. А як щодо України: чому синьо-жовті провалилися на Євро-2024 та чи справедливо деякі гарячі голови вимагають крові Реброва, тобто його звільнення?

– У цій збірній України на яку ланку не подивись – всюди є гравці з топових ліг Європи. Забарний, Миколенко, Зінченко, Мудрик, Циганков, Довбик. Всі грають у найкращих чемпіонатах Старого світу за пристойні клуби, але…

Я думаю, що головна проблема провалу на Євро лежить у ментальній площині. Можливо, щось негаразд з мікрокліматом. І якщо це дійсно так, то треба працювати насамперед над цим.

Щодо Реброва, то він розумний і талановитий фахівець. Я зізнаюся, що чимало взяв від його тренерських методів для себе. Сергій чудово попрацював і з «Динамо», і з «Ференцварошем», і з «Аль-Айном».

Зі збірною поки не виходить. Чому? Певно тому, що він ще так і не призвичаївся до специфіки роботи саме зі збірною. Всі тренери чудово знають: працювати у клубі щоденно і мати справу зі збірною, де максимум ти місяць перебуваєш у постійному контакті зі своїми гравцями – величезна різниця.

Не варто зараз кричати й вимагати відставки Реброва, дайте йому час, – сказав Демченко.

 

Детальніше на ua.tribuna.com:
https://ua.tribuna.com/uk/football/1000000188365-andriy-demchenko-ne-varto-zaraz-krychaty-y-vymahaty-vids/?utm_source=copy