Новий голкіпер Барселони Войцех Щенсни прокоментував своє рішення перейти в каталонський клуб.

Нагадаємо, що в серпні польський воротар оголосив про завершення кар’єри після розірвання контракту з Ювентусом, але змінив своє рішення після запрошення Барселони. У складі “блауграни” Щенсни до кінця сезону 2024/25 замінить травмованого Тер Штегена.

“Для мене було неймовірним привілеєм представляти Ювентус. Це чудовий клуб із фантастичною фан-базою. Але я не міг мотивувати себе новою пригодою в “нормальному” клубі, коли вирішив піти. Це мав бути виклик серйозніший, ніж Ювентус, а таких не так уже й багато.

Ось чому я не хотів прикидатися, що можу мотивувати себе десь іще, і я вважав за краще повернутися додому і бути з сім’єю. І якраз коли я відчув себе там комфортно, з’явилася Барса. Спочатку я попросив час подумати, але першим питанням було: “Це той виклик, який ти хочеш прийняти?”. І в голові я знав, що маю відповісти “так”. Це неймовірно – приїхати сюди і зробити щось хороше для цього клубу і опинитися на такому високому рівні”.

Додамо, що Щенсни перейшов до Ювентуса на постійній основі з Арсеналу 2017 року. 34-річний футболіст зіграв 272 матчі у вищому дивізіоні Італії та тричі ставав чемпіоном Серії А.