Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко офіційно прокоментував поновлення співпраці з Adidas як технічним партнером Асоціації та титульним спонсором національних футбольних збірних.

“Наша мета полягала в тому, щоб залучити авторитетний бренд, який би не лише представляв нашу національну збірну, але й відповідав очікуванням футбольної спільноти України”.

“Озираючись назад, я згадав наше попереднє партнерство з adidas і вирішив особисто зустрітися з Бйорном Гульденом, генеральним директором компанії, в їхньому головному офісі в Німеччині. Після ретельних обговорень з командою ми дійшли висновку, що adidas є найкращим вибором для нового технічного партнера” .

“Відбір нового технічного спонсора був комплексним процесом. Ми обрали adidas, спираючись на їхній досвід у впровадженні інноваційних технологій і використанні якісних матеріалів. До того ж цей бренд має тривалу історію співпраці з провідними світовими командами, до яких знову приєднується національна збірна України”.

“Ми прагнули, щоб дизайн нашої форми став символом єдності та сили української футбольної спільноти. Перша форма у партнерстві з adidas натхненна національними кольорами країни.”.

Нагадаємо, сьогодні УАФ та Adidas офіційно представили нову форму збірної України на сезон-2024/25. Екіпірування вже доступне для вболівальників у магазинах Adidas та на офіційному сайті виробника.

Нові домашні та виїзні комплекти з трьома смугами на плечах та гаслом «Слава Україні!» на спині відображають кольори прапора України. Форма вшановує зв’язок між українською культурою та футболом.

Комплекти виготовлені за технологією AERO READY, в якій використовуються матеріали, що відводять вологу або поглинають її, щоб тіло залишалося сухим, і включає вставки з сітки, що дихають, для комфорту як гравців на полі, так і вболівальників, що підтримують команду. Колекція виготовлена ​​із 100% перероблених матеріалів, продовжуючи стратегію Adidas щодо скорочення пластикових відходів.

Раніше повідомлялося, що спочатку збірна України отримає стандартну форму від німецького бренду. Розробка ексклюзивного дизайну від Adidas вже знаходиться на фінішній прямій. Комплект мають затвердити наприкінці жовтня, але чекати на форму слід приблизно через рік.

Свій наступний поєдинок збірна України проведе 11 жовтня проти Грузії, а 14 жовтня зіграє із Чехією. Обидві ігри будуть номінально «домашніми» для української збірної та пройдуть у польських Познані та Вроцлаві.