9 жовтня збірна України з пляжного футболу провела поєдинок 1/8 фіналу європейської кваліфікації ЧС-2025, яка триває в іспанському Кадісі.

Після перемог у групі F над Норвегією (8:2, 6:2) і поразки від Польщі (1:8) збірна України з пляжного футболу вийшла з другого місця в 1/8 фіналу відбору й сьогодні зустрілася з Францією (28-ме місце світового рейтингу BSWW).

Половину першого періоду українці шукали дорогу до воріт французів і знайшли її за допомогою Тимофія Листопада. Після порушення на ньому арбітр призначив пенальті, і сам постраждалий реалізував його потужним ударом у дев’ятку. А буквально за хвилину Ігор Левченко скористався помилкою голкіпера суперника й подвоїв перевагу синьо-жовтих. Однак французи не знітилися і наприкінці періоду скоротили відставання зусиллями Варрела — 2:1.

Початок другої 12-хвилинки залишився за нашою командою, і Андрій Пашко забив ще один м’яч у ворота суперника. Втім, триколірні не вгавали і знову звели перевагу українців до мінімуму після удару Госселіна зі стандарту.

Більше того, у третьому періоді збірна Франції зуміла зрівняти рахунок після влучного удару Брю — 3:3. Однак на 32-й хвилині Андрій Пашко наважився на дальній удар і знову вивів українців уперед. Але французи знайшли в собі сили відігратися ще раз за допомогою пенальті. Отже — 4:4, і матч перейшов в овертайм.

На жаль, у ньому синьо-жовті знову пропустили зі стандарту. Отже, 4:5 — поразка збірної України, яка не змогла пробитися у другий груповий раунд відбору ЧС-2025 і завершила виступ в європейській кваліфікації.

Відбір ЧС-2025. Європейська кваліфікація. 1/8 фіналу

Франція — Україна — 5:4 ОТ

Голи: Варрел (11), Госселін (21), Брю (28), Мезон (32, з пенальті), Баскуаз (37) — Листопад (6, з пенальті), І. Левченко (7), Пашко (16, 32).

Франція: Салазар, Нельсон, Гуерін, Родрігес, Салім, Артюфель, Констан, Варрел, Брю, Верньє, Файос, Мезон, Баскуаз, Госселін.

Україна: Неруш, Пославський, Пазенко, Глуцький, М. Левченко, А. Борсук, Листопад, І. Левченко, Зборовський, Пашко, Сіренко, Росс.

Попереджені: Варрел (4), Брю (6), Баскуаз (21), Верньє (35) — Листопад (5), І. Левченко (13), Зборовський (35).