Нападник Ворскли Mикола Ковталюк, який раніше виступав за грузинські клуби Колхеті, Динамо Тбілісі та Діла, поділився враженнями від суперника збірної України у Лізі націй.

“Раніше місцеві футболісти неабияк потерпали від свого піжонства, непрофесіоналізму. Для них головне було зірвати овації трибун якимось фінтом, а що при подальшій втраті м’яча треба повертатися в оборону, то – зайве. Тепер все інакше. Грузинська збірна діє дуже дисципліновано, вміє терпіти, при першій можливості швидко переходить до наступальних операцій.

Звичайно, чого в грузинів не відібрати – вони на “ти” з м’ячем. Небезпечні, якщо впіймають кураж. Після недавнього злету на Євро-2024 з’явилася впевненість у своїх силах. В кожній лінії є лідери: воротар Гіоргі Mамардашвілі з Валенсії, захисник Гурам Кашія зі Слована, півзахисник Георгій Чакветадзе з Уотфорда, нападники Хвіча Кварацхелія з Наполі та Жорж Mікаутадзе з Ліона.

До слова, Mамардашвілі, який належить Ліверпулю я навіть забивав, коли він ще був кіпером тбіліського Локомотива, а я грав за Ділу. А з Хвічою наші шляхи перетиналися в тбіліському Динамо.

В збірній чудовий мікроклімат про що подбав тренерський штаб на чолі з французом Віллі Саньйолем. Він в Грузії вже з 2021 року, спочатку не все йшло гладко, але поступово він знайшов спільну мову з підопічними й позиції його міцні.

Щодо вразливих місць… У Грузії доволі повільні захисники, особливо центральні, хоча фізично вони міцні й нашому Артему Довбику буде нелегко взяти гору в єдиноборствах. Як на мене, багато залежатиме від того наскільки мобільними й активними в українців будуть фланги, чи вистачатиме націлених кросів й розрізних передач. В позиційній боротьбі перехитрувати грузинів буде складно. Бажано з допомогою високого пресингу ускладнювати їм перебування на полі, змушуючи помилятися.

В української збірної є свої чесноти. Більш збалансований склад, попри деякі кадрові втрати. Але ж ключові виконавці в строю. Зрештою, після двох поразок поспіль далі нашим відступати вже нікуди, тому налаштованість буде максимальна. Це, справді, буде фінальний матч. Я ставлю на перемогу збірної України – 2:1″, – сказав Ковталюк у коментарі Sport.ua.

Нагадаємо, дуель між Україною та Грузією відбудеться у п’ятницю, 11 жовтня. Початок зустрічі о 21:45.