Інвестор Буковини Володимир Дубинський розповів, у скільки обійдеться утримання клубу в сезоні 2024/25.

“Я дуже не люблю казати про гроші. Ми дійсно платимо всю зарплатню в білу, у нас немає доплат. Ми рахуємо бюджет сезону 2024/25 десь близько 120 мільйонів гривень.

3 мільйони доларів, якщо ми будемо рахувати у доларах. 120 мільйонів гривень – це зарплатня, утримання клубу, логістика, проживання, харчування.

У цю суму входить підтримка поля, це декілька полів. Також сюди входить близько 15 мільйонів гривень, які ми повинні інвестувати в молодь, їхнє харчування, тренування. Я б дуже хотів, щоб бюджет був на рівні 100 мільйонів, але ми так порахували, що треба 120 мільйонів на сезон.

Я знаю, що завтра буде багато питань, але ми всі ці гроші показуємо, платимо величезні податки на всю зарплатню, на всі внески, які проходять. Тому ми маємо зараз десь близько 10 офіційних спонсорів, які перераховують кошти. Це буде відкрито після закінченню сезону.

А щодо заробітків футболістів… Найвища зарплата у нас – 5 тисяч доларів на місяць. Декілька гравців таких. Зарплат по 15-20 тисяч у нас немає.

Для УПЛ, гадаю, бюджет має бути утричі більшим. 8-10 мільйонів доларів”, – сказав Дубинський в інтерв’ю YouTube-каналу “Трендець”.

Нагадаємо, після 8-ми турів Буковина у турнірній таблиці групи А Першої ліги йде третьою, набравши 14 очок. Від лідера – Агробізнеса – підопічні Валерія Кривенцова відстають на 10 пунктів.