Легенда “Барселони” і збірної Іспанії Андрес Іньєста згадав про своє становлення як футболіста після завершення своєї професійної кар’єри.

“Я ніколи не думав, що цей день настане. Я ніколи не припускав цього. Усі ці сльози, які ми пролили в ці дні, викликані емоціями, гордістю. Це не сльози печалі. Це сльози тієї дитини з Фуентеальбілли, який мріяв стати футболістом, і домігся цього після великої праці, самопожертви та ніколи не здаючись. Це основні цінності в моєму житті. Дуже пишаюся цією подорожжю з усіма людьми, які супроводжували мене.

Я дуже радий, що здійснив свою мрію. Моя спортивна кар’єра була схожа на казку, тому що я все найкраще випробував на професійному рівні.

Вона почалася в моєму рідному місті – зі школи та з усіма поїздки в Альбасете. Мої перші кроки були там. Я згадую цей етап як дуже щасливий. Пам’ятаю, як дивився за грою “Альби” у вищій лізі. Хоча я ніколи професійно не грав за них, у мене завжди було дві улюблені команди: “Альбасете” і “Барселона”, – цитує Андреса Mundo Deportivo.

Протягом кар’єри Іньєста чотири рази вигравав Лігу чемпіонів і дев’ять разів – чемпіонат Іспанії у складі “Барселони”.

За період виступів у збірній Іспанії Андрес завоював чемпіонат світу 2010 року і чемпіонат Європи у 2008 і 2012 роках.